Thaise mosselen

30 oktober 2012

Ingrediënten:

  • 4 kg verse mosselen
  • 3 rode pepers, zonder zaad, fijngehakt
  • 6 stengels citroengras, buitenste schil afgepeld en fijngehakt
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 bos korianderstelen, fijngehakt, bladeren gebruiken bij het serveren
  • 100 gr verse gember, geschild en fijngehakt
  • 3 limoenen, uitgeperst
  • 1½ dl sesamolie
  • 10 cl vissaus
  • Type gerecht: Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal personen: 4

Bereiding:

  • Laat de mosselen stuk voor stuk door uw vingers gaan en kijk of ze stevig dicht zitten.
  • Doe de olie in de wok en verwarm deze.
  • Voeg de fijngehakte pepers, knoflook, citroengras, korianderstelen en gember toe en bak dit even aan.
  • Voeg vervolgens het limoensap en dan de vissaus toe, daarna de mosselen.
  • Zet het vuur hoog met het deksel op de pan.
  • Schud de mosselen drie tot vier keer om.
  • Serveer ze met veel korianderblad.

Tip:

Het kookvocht dat overblijft is een mooie basis voor een Tom Yam, een Thaise soep. Voeg kokosmelk toe en varieer met blokjes tomaat, garnalen, blokjes courgette en natuurlijk overgebleven mosselen.

Het recept is afkomstig van chef-kok D.P. Arkenbout van restaurant de Vluchthaven in Bruinisse.

Altijd op de hoogte blijven?