Aanmelding Food100 geopend

Food100 - event 2019 (002)

De Food100 is een lijst van 100 vooruitstrevende en veelbelovende voedselveranderaars. Voor de vijfde keer is deze zoektocht begonnen. Zet jij je in voor beter en eerlijker eten of ken je iemand die dat doet? Je kunt jezelf of iemand anders tot 1 juni aanmelden.

Slow Food Youth Network, AgriFood Capital, Food Hub en Food Inspiration stellen in 2021 voor de vijfde keer de Food100 samen. Deze lijst bestaat uit voedselverbeteraars die zich dagelijks hard maken voor een beter en duurzamer voedselsysteem. In de Food100 staan 50 aanstormende talenten van onder de 30 en 50 gevestigde voedselveranderaars van boven de 30. Door generaties te verbinden creëert de Food100 een lijst van mensen die met elkaar nog meer impact kunnen maken en een voorbeeld kunnen zijn voor velen.

Vakjury

Een jury van experts uit de voedselketen selecteert uit alle inzendingen de 100 meest aansprekende voorbeelden. Hiervoor gebruiken zij vier criteria: daadkracht, innovativiteit, people-planet-profit en de capaciteit om te delen.

De jury vormt een brede afspiegeling van de voedselketen en bestaat uit de volgende experts:

  • Ama Koranteng-Kumi, oprichter en directeur van Bloei & Groei
  • Dr. Jeroen Candel, universitair hoofddocent bestuurskunde, lid van de Raad voor Dieraangelegenheden en de raad van toezicht van de Transitiecoalitie Voedsel
  • Christiaan Vette, zelfstandig adviseur voor strategie, innovatie en transformatie 
  • Nadia Zerouali, culinair auteur, eigenaar couscousbar en presentatrice van diverse tv-programma’s
  • Isabel Boerdam, oprichter van Green Food Lab, de Hippe Vegetariër en De Week Zonder Vlees
  • Anne Reijnders, inspireert tot nieuw eetgedrag met De Lekkere Man en via tv-programma’s
  • Tim van der Mark, varkenshouder en bestuurslid Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt

Ben jij of ken jij een voedselveranderaar in agrifood die een plek verdient in de Food100? Deel jouw motivatie dan met Food100.nl. De aanmelding sluit op 31 mei.

 

Dossiers
Lees ook
Wie zijn de voedselverbeteraars van 2020?

Wie zijn de voedselverbeteraars van 2020?

Wie zijn de voedselverbeteraars van vandaag en morgen? Het antwoord vind je in de Food100. Een jury stelt elk jaar een lijst samen met daarop 100 gevestigde leiders en aanstormend talent die zich dagelijks hard maken voor een beter en duurzamer voedselsysteem. Ook dit jaar is er weer een lijst.