Aap op schoenen met een buikje - René Brant

aap op schoenen

Ooit waren we oermensen, uitstekend aangepast aan het leven in de jungle. Nu leven we in een jungle van beton. Deze overgang verliep zo snel dat onze oeroude genen het niet konden bijbenen en niet meer passen bij onze moderne leefomgeving en het hectische levensritme. Dat levert diverse mismatches op: ongezonde voeding, een verstoorde darmflora, bewegingsarmoede, een verwarde biologische klok, chronische stress en een vervuild leefmilieu.

Deze mismatches resulteren in de bekende welvaartsziekten: obesitas, diabetes type 2, hart- en vaatziekten, chronische vermoeidheidsstoornissen en een aantal vormen van kanker en astma. 'Aap op schoenen met een buikje' is een journalistieke speurtocht van René Brant. Hij onderzoekt welke aanpassingen we aan de omgeving kunnen doen om er meer mee in de pas te lopen, zodat onze gezondheid verbetert. Want wie wil er nu niet gezond(er) oud worden?

René Brant is journalist en schrijft artikelen over gezondheid, natuur en milieu voor onder meer Zin, Toer Actief, Reader’s Digest, Groene Hart Magazine en Zuid-Hollands Landschap.

Aap op schoenen met een buikje van René Brant is verkrijgbaar bij Bazarow, de online boekhandel die meer dan 1,5 miljoen titels binnen 24 uur kan leveren.

Titel: Aap op schoenen met een buikje | ISBN: 9789463191548 | Prijs: 20,99

Dossiers
Lees ook
We Can(‘t) BBQ

We Can(‘t) BBQ

Met de almaar groeiende populariteit van het (culinaire) barbecueën, stijgt ook het niveau van de gerechten. In kookboeken en op tv imponeren ervaren vakmensen met de bereiding van hun gastronomische meesterwerken op open vuur. Voor de beginnende pitmaster kan dat nog wel eens intimiderend zijn. Nergens voor nodig, vindt Jeroen Wesselink.

Het grote gevecht

Het grote gevecht

Het grote gevecht & het eenzame gelijk van Paul Polman opent met wat het keerpunt in het verhaal zal blijken. De grote plottwist in Polmans gevecht voor een betere wereld: de overnamepoging door Kraft Heinz. Een bestuursvoorzitter van Kraft Heinz, die de stemming voor een overname probeert te peilen, vraagt Polman of hij 200 miljoen zou willen verdienen....

Keukenlab

Keukenlab

Als je begrijpt wat er in je pannen gebeurt, word je vanzelf een betere kok en krijg je meer controle in de keuken. Met dit idee in hun achterhoofd schreven Eke Mariën en Jan Groenewold dit kookboek. Ze maken in begrijpelijke taal de wetenschap van het koken inzichtelijk en laten zien hoe je de beste resultaten bereikt in je eigen keukenlab. Van...