Adriaan van Moort nieuwe voorzitter VNV

Samenwerking VNV en KNS

Adriaan van Moort, voorzitter van VNV en Marian Lemsom, directeur van KNS (foto: VNV)

Adriaan van Moort wordt de nieuwe voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV). Dit gebeurde tijdens de Algemene Ledenvergadering op maandag 11 november in Rijswijk. De leden van deze brancheorganisatie stemden unaniem in met de voordracht van Van Moort. 

De vorige voorzitter, Peter van der Laar, trad in februari 2019 terug. Het bestuur benoemde toen Karel van den Heuvel, die al nauw betrokken was bij de vereniging als beleidsadviseur, als interim-voorzitter. In de daaropvolgende maanden is er een profielschets opgesteld en werd er gezocht naar kandidaten. Uiteindelijk bleek secretaris Adriaan van Moort voor het bestuur de beste en meest logische keuze.

Adriaan van Moort is de eigenaar van twee viskiosken in Middelburg en Goes. Daarnaast geeft hij les aan leerlingen van de vakopleiding bij SVO. Adriaan van Moort zegt over zijn benoeming: “Ik kijk er enorm naar uit om me als voorzitter in te kunnen zetten voor de belangen van de visspecialisten in ons land.”

Daarnaast werd Karel van den Heuvel tijdens de Algemene Ledenvergadering gepresenteerd als de beoogde operationeel directeur. In deze nieuwe rol gaat Van den Heuvel de dagelijkse operatie leiden, als spin in het web functioneren voor alle stakeholders van de vereniging en zich bezighouden met de ontwikkeling en uitvoering van nieuw commercieel beleid. Hij rapporteert aan het (dagelijks) bestuur van VNV en zal ongeveer twee dagen per week actief zijn voor de vereniging.

Samenwerking KNS

De Algemene Ledenvergadering vond plaats in het pand van de Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS). Dit had een reden. Met ingang van 2020 gaat VNV namelijk samenwerken met KNS voor het secretariaat en de administratie. Daarnaast worden ook andere samenwerkingen op gebied van bijvoorbeeld belangenbehartiging en ledencommunicatie onderzocht.

Nieuwe voorzitter Van Moort: “Er zijn meer overeenkomsten dan verschillen tussen slagers en visspecialisten. KNS heeft een groot team met enthousiaste professionals waar we als VNV ook graag gebruik van willen maken. We zijn daarom erg blij met deze nieuwe samenwerking.”

 

Dossiers
Lees ook
Versspecialisten discussiëren tijdens succesvol seminar Emondt KMI

Versspecialisten discussiëren tijdens succesvol seminar Emondt KMI

Het eerste seminar van Emondt KMI over het nieuwe verswinkelen, dat op dinsdag 7 juli in The Lightboxx Nijkerk werd gehouden, is een groot succes geworden. Tijdens de inspiratiesessie bespraken slagers, visspecialisten, kaasverkopers en groentespecialisten hoe ze de toekomst van de versspeciaalzaken zien.

Profileren met eigen smaakstijl

Profileren met eigen smaakstijl

Gerechten vormen een steeds groter deel van de verkoop. Dat biedt visspecialisten de kans om meer dan ooit met hun eigen stijl en smaak extra markt te veroveren. Ondersteuning daarbij van leveranciers is altijd welkom en inspirerend.

‘Goede combi van werk en leren’

‘Goede combi van werk en leren’

Joey van der Plas (19) ging aan de slag bij Vishandel Koning in Rijswijk, omdat hij meer uren wilde maken dan in zijn vorige baan. Niet alleen kon hij bij de vishandel fulltime aan het werk, hij begon ook meteen met de mbo 2-opleiding Verkoopmedewerker vis bij SVO vakopleiding food. “Ik denk dat ik mijn vak heb gevonden.”