ASN Bank introduceert Kortetermijn Tonijn in Fabeldierenrijk

10 augustus 2020

Duurzaamheid is een speerpunt van de ASN bank. De verschillende campagnes van de bank nemen de kijker mee naar het fabeldierenrijk waar onder andere de Nitwitter, het Overheersbeestje, de Eendagsvlieg en het PVC-Paardje. Hier is een nieuw karakter aan toegevoegd: de Kortetermijn Tonijn. 

De campagne voor de ASN Bank is ontwikkeld door Selmore en Ambassadors. De ASN Bank wil met de campagne het perspectief veranderen van de kortetermijnwinst naar langetermijndenken. Met het kortetermijndenken plegen we roofbouw op de leefomgeving. Door te denken op de lange termijn kunnen we deze leefomgeving juist verbeteren, aldus de bank.

Tonijn

Tonijn is een van de meest geconsumeerde vissoorten ter wereld en belangrijke bron van inkomsten in de regio Azië-Stille Oceaan. Er zijn veel verschillende soorten tonijn en met niet alle soorten gaat het goed. Zo is de blauwvin tonijn ernstig bedreigd en staat op rood in de VISwijzer.

Naast overbevissing en illegale visserij zijn er bij sommige soorten ook problemen met de vangstmethode. Zo worden bij grootoogtonijn en de geelvintonijn door het gebruik van schadelijke vistechnieken nog steeds haaien en zeeschildpadden als bijvangst gevangen. De GoodFish Foundation adviseert daarom om alleen tonijn met het MSC Keurmerk te consumeren.

Altijd op de hoogte blijven?