Brand New BBQ

Smokey Goodness Brand New BBQ

Met de start van het nieuwe BBQ-seizoen verschijnt Brand New BBQ. Het tiende boek in de Smokey Goodness reeks van Jord Althuizen. Hij laat in zijn boek zien hoe je met oude technieken nieuwe smaken kan creëren.

Voor dit boek zocht Althuizen inspiratie in de Verenigde Staten. Met zijn fotocamera en laptop ging hij op reis en kwam terug met te gekke beelden, heerlijke ingrediënten en nieuwe recept-ideeën. Brand New BBQ combineert oude technieken met nieuwe smaken. Althuizen biedt de lezer tips, technieken en recepten. Van briskets, spare-ribs en pulled pork tot burgers en tex mex.

“Met Brand New BBQ neem ik je mee terug naar USA BBQ en duiken we dieper dan ooit in de hedendaagse BBQ-scene”, zegt Althuizen over Brand New BBQ. “Je maakt kennis met bekende BBQ heroes en hun smokehouses, die geroemd worden door hun traditionele werkwijze, die al decennialang is ingesleten. Maar er wordt ook geproefd van New School BBQ: een stroming van hedendaagse pitmasters die wars zijn van de gebaande paden en voor verfrissende vernieuwing in jouw BBQ zorgen. Dankzij de geliefde reisbeelden, verhalen en receptfoto’s spat de BBQ-inspiratie van de pagina’s en zorg je gegarandeerd voor een zinderend hete zomer in jouw achtertuin. Brand New BBQ is alweer het tiende deel in de Smokey Goodness serie maar, in true American style, durf ik te beweren dat dit absoluut ‘the greatest ever’ is. Daar steek ik mijn handen voor in het vuur.”

Jord Althuizen is oprichter, eigenaar en pitmaster van Authentiek BBQ Cateringbedrijf Smokey Goodness. In 2010 begon hij met zijn missie om Nederland kennis te laten maken met een betere vorm van barbecueën op echt vuur. Het resultaat is onder meer de vestiging van BBQ-restaurant Black Smoke in Rotterdam en Antwerpen en The Rough Kitchen in Amsterdam. Van zijn Smokey Goodness-boeken zijn er inmiddels meer dan 350.000 exemplaren verkocht.

Auteur: Jord Althuizen
ISBN: 9789021590349
Prijs: 29,99

Dossiers
Lees ook
De Hongerwinter - Ingrid de Zwarte

De Hongerwinter - Ingrid de Zwarte

De Hongerwinter van 1944-1945 is een beruchte periode in de Nederlandse geschiedenis. In haar boek De hongerwinter ziet historicus Ingrid de Zwarte was het niet als periode van passief lijden, maar juist van ongekende veerkracht.

Nieuw boek verschenen over de paling

Nieuw boek verschenen over de paling

Onlangs verscheen Het Grote Palingboek. Hierin vertellen auteur Robert van der Broek en fotograaf Marco Bakker het verhaal van de Europese aal (Anguilla anguilla). Ze geven een historisch onderbouwde verklaring voor de opkomst, teruggang en voorzichtige comeback van onze paling door de jaren heen.

Vakantieboek voor managers

Vakantieboek voor managers

Het Vakantieboek voor professionals en managers 2022 bevat de beste boeken en artikelen die het afgelopen jaar onder de aandacht kwamen van de redactie van uitgeverij Business Contact. "Dit zijn de pareltjes die we afgelopen jaar langs hebben zien komen op de uitgeverij."