De Botterbar ARM-17 te Zoutelande

De botterbar

Het boek De Botterbar ARM-17 te Zoutelande van Jack Gravemaker gaat over een schip met een bijzondere historie. Dit boek is geschreven ter nagedachtenis aan zijn oudste broer Willem Vermarke (Gravemaker). Hij was de eigenaar van de Botterbar te Zoutelande van 1994 tot en met 2006.

Het schip had voor Willem al vele eigenaren, met ieder een eigen verhaal. Zo werd er in 1947 al gevist, kreeg het schip een penta 110 (Volvo)-motor en is er uiteindelijk een kroeg van gemaakt. De vele historische foto’s van de Boterbar brengen de levensloop van dit schip mooi in beeld. Vooral de passie van Willem Vermake komt sterk naar voren. Ondanks getroffen te zijn door een hartaanval stond Willem een paar maanden later alweer te genieten van zijn bar in Zoutelande.

Het schip bestaat sinds 2012 niet meer, maar door dit boek blijft het voortleven. Voor iedereen die de Botterbar kent is dit boek interessant om te lezen. Maar ook voor degenen die onbekend zijn met het schip, is dit boek een aanrader om meer te weten te komen over een deel van de Nederlandse visgeschiedenis.

De Botterbar ARM-17 te Zoutelande van Jurgen Koens is verkrijgbaar bij Bazarow, de online boekhandel die meer dan 1,5 miljoen titels binnen 24 uur kan leveren.

Titel: De Botterbar ARM-17 | ISBN: 9789402166026 | Prijs: € 37,88 (hardcover) of € 25,72 (paperback)

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
Samengeraapte maar mooie anekdotes

Samengeraapte maar mooie anekdotes

“Dit boek is alle kanten op gegaan”, schrijft Jacques Meerman in het laatste hoofdstuk van Eetgenot. En daarmee neemt hij mij dan toch voor zich in. Want al lezende vond ik het boek een onsamenhangende verzameling van allerlei onderwerpen en anekdotes over voeding.

Visserij in de Biesbosch door de jaren heen

Visserij in de Biesbosch door de jaren heen

‘Verhalen uit de Biesbosch’ is een serie boeken over cultuurhistorische, landschappelijke en natuurlijke wetenwaardigheden van de Biesbosch. In het vijfde deel van de reeks staat de visserij in het natuurgebied centraal.

Passie voor schelpen

Passie voor schelpen

De passie van bioloog Koos Dijksterhuis voor schelpdieren begon al vroeg. Hij kreeg als klein jongetje de schelpenverzamelwoede met de paplepel ingegoten. Rond zijn achtste nam dit serieuze vormen aan. De fascinatie hield stand en leidde tot een boek over schelpen: ‘Noordkrompen, zee-engelen en koffieboontjes’.