De Botterbar ARM-17 te Zoutelande

De botterbar

Het boek De Botterbar ARM-17 te Zoutelande van Jack Gravemaker gaat over een schip met een bijzondere historie. Dit boek is geschreven ter nagedachtenis aan zijn oudste broer Willem Vermarke (Gravemaker). Hij was de eigenaar van de Botterbar te Zoutelande van 1994 tot en met 2006.

Het schip had voor Willem al vele eigenaren, met ieder een eigen verhaal. Zo werd er in 1947 al gevist, kreeg het schip een penta 110 (Volvo)-motor en is er uiteindelijk een kroeg van gemaakt. De vele historische foto’s van de Boterbar brengen de levensloop van dit schip mooi in beeld. Vooral de passie van Willem Vermake komt sterk naar voren. Ondanks getroffen te zijn door een hartaanval stond Willem een paar maanden later alweer te genieten van zijn bar in Zoutelande.

Het schip bestaat sinds 2012 niet meer, maar door dit boek blijft het voortleven. Voor iedereen die de Botterbar kent is dit boek interessant om te lezen. Maar ook voor degenen die onbekend zijn met het schip, is dit boek een aanrader om meer te weten te komen over een deel van de Nederlandse visgeschiedenis.

De Botterbar ARM-17 te Zoutelande van Jurgen Koens is verkrijgbaar bij Bazarow, de online boekhandel die meer dan 1,5 miljoen titels binnen 24 uur kan leveren.

Titel: De Botterbar ARM-17 | ISBN: 9789402166026 | Prijs: € 37,88 (hardcover) of € 25,72 (paperback)

Dossiers
Lees ook
Meer weten met big data in 60 minuten

Meer weten met big data in 60 minuten

“Het is een enorme groeimarkt in Nederland waar nog te weinig belangstelling voor is.’” Zo noemt technologiedeskundige Dik Bijl het gebruik van big data in het bedrijfsleven. “Bedrijven onderschatten de mogelijkheden en denken dat het alleen iets is voor grote organisaties met veel financiële middelen.” In zijn boek...

Goed eten - Michiel Korthals

Goed eten - Michiel Korthals

Wat stoppen we precies in onze mond? En is het niet zo dat uitbuiting, extreem overgewicht, ondervoeding, honger en grote milieuschade enkele gevolgen zijn van onze wijze van consumeren? Dit zou toch anders moeten kunnen? In Goed eten, Filosofie van voeding en landbouw behandelt Michiel Korthals deze vragen.

Koning van de Yukon

Koning van de Yukon

Een adembenemende reis in het kielzog van de zalm. De zalm die onlosmakelijk is verbonden met de geschiedenis van Alaska. Lange tijd vervulde de vis een belangrijke rol in de economie alsook in de cultuur van het Hoge Noorden.