De Botterbar ARM-17 te Zoutelande

De botterbar

Het boek De Botterbar ARM-17 te Zoutelande van Jack Gravemaker gaat over een schip met een bijzondere historie. Dit boek is geschreven ter nagedachtenis aan zijn oudste broer Willem Vermarke (Gravemaker). Hij was de eigenaar van de Botterbar te Zoutelande van 1994 tot en met 2006.

Het schip had voor Willem al vele eigenaren, met ieder een eigen verhaal. Zo werd er in 1947 al gevist, kreeg het schip een penta 110 (Volvo)-motor en is er uiteindelijk een kroeg van gemaakt. De vele historische foto’s van de Boterbar brengen de levensloop van dit schip mooi in beeld. Vooral de passie van Willem Vermake komt sterk naar voren. Ondanks getroffen te zijn door een hartaanval stond Willem een paar maanden later alweer te genieten van zijn bar in Zoutelande.

Het schip bestaat sinds 2012 niet meer, maar door dit boek blijft het voortleven. Voor iedereen die de Botterbar kent is dit boek interessant om te lezen. Maar ook voor degenen die onbekend zijn met het schip, is dit boek een aanrader om meer te weten te komen over een deel van de Nederlandse visgeschiedenis.

De Botterbar ARM-17 te Zoutelande van Jurgen Koens is verkrijgbaar bij Bazarow, de online boekhandel die meer dan 1,5 miljoen titels binnen 24 uur kan leveren.

Titel: De Botterbar ARM-17 | ISBN: 9789402166026 | Prijs: € 37,88 (hardcover) of € 25,72 (paperback)

Dossiers
Lees ook
Luisteren naar elkaar

Luisteren naar elkaar

Luisteren naar elkaar: meer rust, balans en resultaat op het werk – onderdeel van de communicatiemethode van Thomas Gordon – leert je een goede relatie met de ander opbouwen en geeft je meer rust, balans en resultaat thuis en op het werk.

We Can(‘t) BBQ

We Can(‘t) BBQ

Met de almaar groeiende populariteit van het (culinaire) barbecueën, stijgt ook het niveau van de gerechten. In kookboeken en op tv imponeren ervaren vakmensen met de bereiding van hun gastronomische meesterwerken op open vuur. Voor de beginnende pitmaster kan dat nog wel eens intimiderend zijn. Nergens voor nodig, vindt Jeroen Wesselink.

Het grote gevecht

Het grote gevecht

Het grote gevecht & het eenzame gelijk van Paul Polman opent met wat het keerpunt in het verhaal zal blijken. De grote plottwist in Polmans gevecht voor een betere wereld: de overnamepoging door Kraft Heinz. Een bestuursvoorzitter van Kraft Heinz, die de stemming voor een overname probeert te peilen, vraagt Polman of hij 200 miljoen zou willen verdienen....