De Zeeuwse Stromen ambassadeur Noordzeevis uit Scheveningen

De Zeeuwse Stromen_Stichting Noordzeevis uit Scheveningen

Hotel en strandpaviljoen De Zeeuwse Stromen uit Renesse is de nieuwe ambassadeur van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. Eigenaar Donald van Vliet kreeg 4 november de oorkonde uit de handen van Matthijs den Heijer, voorzitter Stichting Noordzeevis uit Scheveningen, vanwege het met passie inzetten om Noordzeevis aan de man te brengen.

De Zeeuwse Stromen bestaat uit een groot hotel en het strandpaviljoen De Haven van Renesse dat op een steenworp afstand van het hotel ligt. Duurzaamheid staat bij beide plekken hoog in het vaandel. Bij de strandtent is circulariteit het motto. Daar wordt van de de koffie residu en sinaasappelschillen likeur gemaakt, ze maken hun eigen zeep en koken op afval met een biovergister.

Lokaal

Zowel het hotel als het strandpaviljoen zet stevig in op lokale producten. Dus ook op lokale vis. Donald van Vliet: “We willen per kwartaal de seizoenen van de zee aanbieden. Nu hebben we daarom makreel en zeebaars op het menu staan. Die zijn nu perfect in dit seizoen. Volgend kwartaal heroverwegen we dit weer en kijken we welke vissen uit de Noordzee dan beter op onze kaart kunnen staan. Zo geven we onze klanten altijd het beste product en houden we oog voor de gezondheid van de Noordzee.”

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen

Op de visafslag in Scheveningen komt dagelijks veel verse vis binnen. In de Noordzee leven ongeveer 220 verschillende vissoorten. Op ongeveer 30 soorten wordt commercieel gevist. De meeste vis die door Nederlanders wordt gegeten komt niet uit de Noordzee. Van de Noordzeevis die in Nederland aan wal wordt gebracht, wordt 90 procent geëxporteerd, terwijl soorten als zalm, tonijn, tilapia en pangasius worden geïmporteerd. "En dat is jammer aangezien wij zelf een kustland zijn met de Noordzee als achtertuin", aldus Stichting Noordzee uit Scheveningen.

Dossiers
Lees ook
Nieuwe Visculinair over Hollandse Nieuwe en BBQ

Nieuwe Visculinair over Hollandse Nieuwe en BBQ

De nieuwe Visculinair zomereditie is uit. Een uitgave boordevol tips en inspiratie. Natuurlijk alle aandacht voor het paradepaardje Hollandse Nieuwe en de vis van de maanden juli en augustus.

Culinaire ontdekkingsreis door de Scheveningse haven

Culinaire ontdekkingsreis door de Scheveningse haven

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen organiseerde op maandag 14 juni een horecatour door het havengebied van Scheveningen. Zo’n zestig wandelaars gingen op pad en stopten bij verschillende restaurants voor een gerecht met Noordzeevis uit Scheveningen.

Vishandel W. van Wijk ambassadeur van Noordzeevis uit Scheveningen

Vishandel W. van Wijk ambassadeur van Noordzeevis uit Scheveningen

Visgroothandel W. van Wijk is de nieuwe ambassadeur van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. Eigenaar Willem van Wijk nam de oorkonde in ontvangst uit handen van Ron Kleijn, bestuurslid van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. De groothandel ontving deze vanwege het actief bijdragen aan het geliefd maken van vis uit eigen zee.