Foto: Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV)

Karel van den Heuvel vertrekt per 1 september 2021 als Operationeel directeur bij de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV). Hij gaat een nieuwe uitdaging aan bij het Belgische moederbedrijf van Graaggedaan.nl.

Van den Heuvel gaat daar aan de slag als commercieel directeur en wordt in die functie wereldwijd commercieel verantwoordelijk voor de groei van het bedrijf op het gebied van E-commerce voor ambachtelijke verswinkels (waaronder de labels Bakeronline.com en Chocolatiersonline.com). Deze nieuwe rol is niet meer te combineren met het werk voor VNV. Van den Heuvel was sinds 2017 betrokken bij deze brancheorganisatie. Eerst als beleidsadviseur, later als interim-voorzitter en sinds januari 2020 als operationeel directeur. 

Professionele organisatie

Voorzitter Adriaan van Moort betreurt het vertrek, maar kijkt met voldoening terug op de samenwerking van de afgelopen tijd: “Karel heeft veel voor VNV betekend. In 2019, na de reorganisatie bij Versplatform, moesten we noodgedwongen op zoek naar nieuwe samenwerkingspartners. Dat traject heeft Karel begeleid met als resultaat dat onze vereniging nu op alle gebieden een goede professionele organisatie kent. Er is een stabiele financiële positie en onder zijn leiding hebben zowel de ledencommunicatie als het commerciële netwerk een flinke boost gekregen. Als bestuur zijn we dankbaar voor zijn bijdrage. We wensen Karel veel succes in zijn nieuwe functie.”

Opvolger

Inmiddels is de zoektocht naar een opvolger gestart. Het bestuur zoekt een ervaren “hands-on” directeur die de functie net als Van den Heuvel op parttimebasis kan invullen. Van Moort: “We hebben een profiel opgesteld voor een nieuwe operationeel directeur. Hij of zij is de verbindende schakel tussen het bestuur en andere stakeholders zoals leden, sponsors, andere belangenorganisaties en de media. Het takenpakket is heel divers en dat maakt de functie leuk en uitdagend. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij ons secretariaat via info@visspecialisten.nl en daar het profiel opvragen."

Altijd op de hoogte blijven?