Kunstvaatje 2022 voor Hester Avis van Trompenburg Tuinen & Arboretum

15 juni 2023 Redactie Vismagazine MissPublicity

Hester Avis, zakelijk directeur van Trompenburg Tuinen & Arboretum, ontving 13 juni in de tuin van Bilderberg Parkhotel een haringvaatje, beschilderd door multidisciplinair kunstenaar Noël Deelen.

Voor de zevende keer organiseerden het Bilderberg Parkhotel en PR bureau MissPublicity een haringparty in de binnentuin van het hotel. Tijdens deze bijeenkomst beschildert een kunstenaar live een haringvaatje wat vervolgens wordt uitgereikt aan een Rotterdammer die veel voor de stad heeft betekend.

Hester Avis

Dit jaar ging het vaatje naar Hester Avis, zakelijk directeur van Trompenburg Tuinen & Arboretum. Ze zet zich als zakelijk directeur al jarenlang met hart en ziel in voor het groenste museum van Rotterdam: Trompenburg Tuinen & Arboretum. Een prachtige groene en rustige oase in de wijk Kralingen met een enorme collectie aan bomen, struiken, planten, bloemen en knollen. Het is bovendien een Rotterdams Monument, geregistreerd museum en van grote waarde op het gebied van biodiversiteit en natuurhistorie. 

Die toewijding aan het museum van Hester is bij de organisatie van de Haringparty niet onopgemerkt gebleven. In aanwezigheid van zakenrelaties en gasten uit de culturele en creatieve sector overhandigden directeur van Bilderberg Parkhotel Rotterdam, Erik de Wit en Clarissa Slingerland, directeur MissPublicity, het vaatje aan Hester. 

Kunstenaar Noël Deelen

Kunstenaar Noël Deelen beschilderde dit jaar het vaatje. Noël (1984) omschrijft zichzelf als multidisciplinair. Hij zet spelenderwijs materialen naar zijn hand in de buitenruimte, audiovisueel en op doek. Het zoeken naar geschikte materialen en passende kleuren maken een belangrijk onderdeel uit van zijn werk. De combinatie van deze zoektocht, zijn workflow, beweging en energie brengen de kunstwerken uiteindelijk tot stand. Noël gebruikt onze kinderlijke fantasie en magie als startpunt, de visuele beelden die ontstaan zonder ervaringen en ingesleten denkbeelden, weg van de realiteit. Dat helpt om situaties vanuit een ander perspectief te bekijken en stimuleert ons probleemoplossend vermogen, aldus de kunstenaar.

Altijd op de hoogte blijven?