Mediterraneo - Jacques Meerman

Mediterraneo

Waar komt het eten vandaan wat wij vandaag de dag op ons bord hebben? Jacques Meerman gaat aan de hand van historische documenten op zoek naar de herkomst van ons eten.

In Mediterraneo maakt hij in de voetsporen van een Franse monnik, een joodse rabbi, een islamitische ambtenaar uit Granada en een Marokkaanse geograaf een reis rond de Middellandse Zee in de twaalfde, begin dertiende eeuw. Een eeuw die fundamenteel was voor de ontwikkeling van onze eigen (culinaire) wereld, volgens Meerman. En een periode waar vaak overheen wordt gekeken als het gaat om onze geschiedenis.

Terwijl: “Het fascinerende van de twaalfde eeuw is dat de culturele en militaire krachtsverhoudingen toen heel anders waren dan maar een paar eeuwen later”. Er ontstond een lappendeken van talen, culturen, keukens en gebruiken, waar we tot de dag van vandaag de invloeden van merken in onze keukens. Met Mediterraneo biedt Meerman een brede historische kijk op de wereldkeuken.

Mediterraneo van Jacques Meerman is verkrijgbaar is verkrijgbaar bij Bazarow, de online boekhandel die meer dan 1,5 miljoen titels binnen 24 uur kan leveren.

Titel: Mediterraneo | ISBN: 9789026343377 | Prijs: 24,99

Dossiers
Lees ook
De Botterbar ARM-17 te Zoutelande

De Botterbar ARM-17 te Zoutelande

Het boek De Botterbar ARM-17 te Zoutelande van Jack Gravemaker gaat over een schip met een bijzondere historie. Dit boek is geschreven ter nagedachtenis aan zijn oudste broer Willem Vermarke (Gravemaker). Hij was de eigenaar van de Botterbar te Zoutelande van 1994 tot en met 2006.

Meer weten met big data in 60 minuten

Meer weten met big data in 60 minuten

“Het is een enorme groeimarkt in Nederland waar nog te weinig belangstelling voor is.’” Zo noemt technologiedeskundige Dik Bijl het gebruik van big data in het bedrijfsleven. “Bedrijven onderschatten de mogelijkheden en denken dat het alleen iets is voor grote organisaties met veel financiële middelen.” In zijn boek...

Goed eten - Michiel Korthals

Goed eten - Michiel Korthals

Wat stoppen we precies in onze mond? En is het niet zo dat uitbuiting, extreem overgewicht, ondervoeding, honger en grote milieuschade enkele gevolgen zijn van onze wijze van consumeren? Dit zou toch anders moeten kunnen? In Goed eten, Filosofie van voeding en landbouw behandelt Michiel Korthals deze vragen.