Mediterraneo - Jacques Meerman

Mediterraneo

Waar komt het eten vandaan wat wij vandaag de dag op ons bord hebben? Jacques Meerman gaat aan de hand van historische documenten op zoek naar de herkomst van ons eten.

In Mediterraneo maakt hij in de voetsporen van een Franse monnik, een joodse rabbi, een islamitische ambtenaar uit Granada en een Marokkaanse geograaf een reis rond de Middellandse Zee in de twaalfde, begin dertiende eeuw. Een eeuw die fundamenteel was voor de ontwikkeling van onze eigen (culinaire) wereld, volgens Meerman. En een periode waar vaak overheen wordt gekeken als het gaat om onze geschiedenis.

Terwijl: “Het fascinerende van de twaalfde eeuw is dat de culturele en militaire krachtsverhoudingen toen heel anders waren dan maar een paar eeuwen later”. Er ontstond een lappendeken van talen, culturen, keukens en gebruiken, waar we tot de dag van vandaag de invloeden van merken in onze keukens. Met Mediterraneo biedt Meerman een brede historische kijk op de wereldkeuken.

Mediterraneo van Jacques Meerman is verkrijgbaar is verkrijgbaar bij Bazarow, de online boekhandel die meer dan 1,5 miljoen titels binnen 24 uur kan leveren.

Titel: Mediterraneo | ISBN: 9789026343377 | Prijs: 24,99

Dossiers
Lees ook
Zo combineer je wijn en eten

Zo combineer je wijn en eten

Welke wijn kies je bij een visgerecht? En welke wijn drink je bij een vleesgerecht of bij de barbecue? En welke wijn past goed bij een dessert? Met het nieuwe boek Wijnfestijn legt wijnkenner Maarten van den Dries uit welke wijn bij welk gerecht past.

Over inpakken

Over inpakken

In Over inpakken leren Meneer Wateetons en René Zanderink de lezer modern koken met klassieke en soms ronduit primitieve technieken. Ze laten zien hoe je aroma’s en smaken kunt creëren en behouden door eten in te pakken in klei, bladeren, groente, zout, hout, dierlijke materialen en de aarde zelf.

Vis - Gaël Orieux

Vis - Gaël Orieux

In het persbericht werd gesproken over ‘Hét culinaire naslagwerk voor vis en zeevruchten’ en daar zou de uitgever best eens gelijk in kunnen hebben. Vis is een prachtig en heel uitgebreid boek over vis en zeevruchten. Het boek verscheen in 2016 in het Frans en nu is er dan de Nederlandse versie.