Mosselchallenge krijgt vervolg

Mosselchallenge 2021

De vorig jaar gestarte Mosselchallenge waarin BN’ers in 15 minuten een mosselgerecht moeten maken en drie opdrachten moeten uitvoeren, krijgt dit jaar een vervolg.

Deelnemers dit jaar zijn Katja Schuurman, rapper Donnie en de Vlaamse tv-persoonlijkheid Eline de Munck. Dit drietal gaat onder leiding van Dennis Weening de Mosselchallenge aan. Katja Schuurman beet het spits af en haar challenge staat inmiddels online. De challenge van rapper Donnie is vanaf 23 september te zien en De Munck sluit de challenge op 30 september af.

Presentator Weening reist voor de Mosselchallenge 2021 af naar Zeeland om hier nader kennis te maken met de mosselkweek en de duurzaamheidsaspecten van de productie. Want dat is juist wat de organisatie wil uitdragen: dat mosselen eten lekker, gemakkelijk, gezond én duurzaam is. De organisatie hoopt met name jongeren kennis te laten maken met mosselen als gerecht en tegelijkertijd laten zien wát je allemaal met mosselen in gerechten kunt doen.

Lees ook
(Inter)nationale bedrijven presenteren zich op beurs Schelpdierconferentie 2022

(Inter)nationale bedrijven presenteren zich op beurs Schelpdierconferentie 2022

In het Deltapark Neeltje Jans vindt op 20 en 21 januari 2022 de zevende editie van de internationale schelpdierconferentie plaats. Naast de conferentie is er ook een beurs. Deze wordt volgens de organisatie groter dan ooit.

Neeltje Jans denkt out of the box

Neeltje Jans denkt out of the box

Mosselkwekers bedenken creatieve oplossingen om mosselen aantrekkelijk te maken en te houden. Zo startte Neeltje Jans in oktober Mosselbox.com: een verse foodserviceformule om meer mosselen aan de man te brengen.

Mosselen kweken in de Noordzee

Mosselen kweken in de Noordzee

Offshorebedrijf OOS International wil het mogelijk maken om mosselen te kweken in de Noordzee. Het bedrijf presenteerde tijdens de beurs Offshore Energy een milieuvriendelijke mosselboerderij, die dieper in het water kan zakken waardoor mosselkweek in de Noordzee mogelijk wordt.