NetVISwerk visserijpartner Dutch Food Week

NetVISwerk en Dutch Food Week_samenwerking

V.l.n.r. Bert van Wanrooij (DFW), AlbertJan Maat en Stefan Lok (voorzitter en bestuurslid NetVISwerk).

NetVISwerk en Dutch Food Week gaan samenwerken. Op dinsdag 13 juli ondertekenden de partijen een overeenkomst waarin is afgesproken dat NetVISwerk de visserijpartner van Dutch Food Week wordt.

Dutch Food Week vindt in 2021 voor de zevende keer plaats. Van 9 tot en met 16 oktober staat 'ons voedsel' centraal en delen partijen uit de foodsector hun enthousiasme, kennis en kunde met de samenleving en vinden overal in het land activiteiten plaats rondom food. NetVISwerk treedt op de visserijpartner. De nadruk komt te liggen op de kleinschalige kust- en binnenvisserij als leverancier van gezonde en duurzame streekproducten.

NetVISwerk is een organisatie die de belangen van de kleinschalige kustvissers en binnenvissers in Nederland en België behartigt. Zorgvuldig vissen naar draagkracht van het water, daar draait het om. Hun doel is werken aan een gewaardeerde sector die in goede omstandigheden haar werk kan doen. De speerpunten liggen bij herstel van de visstand, innovaties toepassen met oog voor de tradities en bouwen aan het vertrouwen in de
visserij.

 

Dossiers
Lees ook
Visafslag Den Helder gaat dicht

Visafslag Den Helder gaat dicht

De visafslag Den Helder gaat sluiten. Alle activiteiten van Visafslag Hollands Noorden die plaatsvonden in Den Helder gaan naar de visafslag in Den Oever. Dat hebben de actieve leden van de Coöperatie Den Helder/Texel zaterdag 26 november besloten.

Vis in de media - Week 47

Vis in de media - Week 47

Vissers stoppen er mee, in gesprek met minister Adema en sluiten vanwege de hoge energiekosten. Wat lazen we de afgelopen week over branche? Een greep uit de media.

Franse wateren blijven open voor Nederlandse flyshootvissers

Franse wateren blijven open voor Nederlandse flyshootvissers

De Nederlandse flyshootvissers mogen blijven vissen in de Franse wateren. Een ruime meerderheid van het Europese Parlement stemde hier mee in. “De Fransen hebben de flyshootvisserij gelukkig dus niet kunnen verbieden”, aldus Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie).