Nieuwe campagne Nederlands Visbureau: (Gour)met elkaar gezond met vis

Gourmet met elkaar_Nederlands Visbureau

Het Nederlands Visbureau lanceert de nieuwe campagne ‘(GOUR)met elkaar gezond met vis’. Deze bestaat uit een posteractie voor de winkelvloer met bijbehorende consumentenbrochure. Hiermee  geeft het Nederlands Visbureau antwoord op de oproep van de overheid om deze zomervakantie vooral met elkaar in eigen land door te brengen vanwege de coronacrisis. 

Mensen brengen meer tijd thuis en met elkaar door dan ooit tevoren. Dit is weliswaar noodgedwongen, maar laat onverlet dat men er het beste van probeert te maken. De oproep van het kabinet om de zomer in eigen land door te brengen, hoeft geen straf te zijn. Om deze tijd ook gezellig, gezond (en buiten) met elkaar te eten, biedt de jarenlange Nederlandse gourmet-traditie uitkomst. Want waarom alleen met Kerst het gourmetstel tevoorschijn te toveren, wanneer je dit ook in de zomer, in de tuin of op het balkon, kunt doen? Een leuke bezigheid in eigen land.

Het Nederlands Visbureau stimuleert consumenten om ‘lekker thuis, lekker gezond en lekker lokaal’ te eten. Veel mensen eten meer dan voorheen bewust gezond om een goede weerstand te hebben. Dat vis gezond is, behoeft geen betoog. De gourmet-special staat vol tips en inspiratie met visrecepten en is vanaf nu gratis verkrijgbaar bij visspecialisten.

Deze actie volgt op de eerdere campagne ‘Voor wie neem jij een visje mee?’, nadat het kabinet iedereen opriep om vooral een beetje voor elkaar te zorgen in deze crisisperiode. Deze campagne is mede ondersteund door het Europees Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij (EFMZV) als alternatief voor een beoogd groots evenement.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Efficiënter werken met FAK systeem

Efficiënter werken met FAK systeem

Losse bestelbonnen zijn verleden tijd. Jouw recepten worden gedigitaliseerd en je producten etiketteren was nog nooit zo simpel. Met de FAK terminal is iedereen in staat om alle benodigde productieoverzichten en -etiketten op een eenvoudige manier te verkrijgen. Kortom, jouw processen lopen efficiënter met het FAK systeem.

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen verder onder vlag Nederlands Visbureau

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen verder onder vlag Nederlands Visbureau

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen gaat vanaf 1 januari 2023 verder onder de vlag van het Nederlands Visbureau. “Na vijf jaar is het tijd voor verandering”, zegt voorzitter Matthijs den Heijer namens het hele bestuur.

Kinderen happen gretig in vis

Kinderen happen gretig in vis

Het project ‘School vol vis’, gericht op het verzorgen van zoveel mogelijk gastlessen op basisscholen, buurthuizen of anderszins om de jonge consumenten (tussen 8 en 14 jaar) te bereiken, is al op verschillende scholen een succes gebleken.