Organisatie Tokyo 2020 erkent MSC-certificering

26 juli 2021 Marine Stewardship Council (MSC)
Foto: MSC

De Olympische Zomerspelen zijn begonnen. Voorafgaand aan dit grote sportevenement maakte Marine Stewardship Council (MSC) bekend dat de organisatie van Tokyo 2020 heeft gekozen voor MSC als een van de aanbevolen certificeringsprogramma’s voor hun Sustainable Sourcing Code for Fishery Products  (Duurzame Inkoopcode voor Visserijproducten). 

Het is de derde keer, na Londen (2012) en Rio (2016) dat de MSC een rol speelt in het ondersteunen van organisatiecomités van de Olympische en Paralympische Spelen bij het halen van hun duurzaamheidsdoelstellingen. Het organisatiecomité heeft bepaald dat leveranciers visserijproducten moeten aankopen die voldoen aan een lijst met voorwaarden omtrent de milieu-impact op mariene ecosystemen. Visproducten die onafhankelijk gecertificeerd aan de hand van de MSC Standaard voldoen aan deze voorwaarden.

“Aangezien Japan een van ’s werelds grootste vis, schaal- en schelpdieren markten van de is, en een van de grootste visimporteurs ter wereld, verwelkomen we de erkenning van de MSC door het Tokyo 2020 Organisatiecomité voor hun Sustainable Sourcing Code for Fishery Products (Duurzame Inkoopcode voor Visserijproducten) op Tokyo 2020”, zegt Nicolas Guichoux, Chief Program Officer van de Marine Stewardship Council. 

“We hopen dat de beslissing van het organisatiecomité om gecertificeerde en duurzame vis op te nemen in hun inkoopbeleid een stap zal zijn naar grotere acceptatie van duurzaam inkoopbeleid voor vis, schaal- en schelpdieren in Japan. Als dit zou worden bewerkstelligd , zou dit fantastisch nieuws zijn voor de beweging van duurzame vis, omdat Japan de meest invloedrijke markt ter wereld is als het aankomt op visserijen en aquacultuur.”

Altijd op de hoogte blijven?