Planbureau leefomgeving wil herziening aanpak eiwittransitie

Beeld: Pixabay Het PBL beschouwt in nieuw beleid consumptiegedrag als uiting van sociaal-culturele routines in plaats van individuele keuzes. Het bureau adviseert dus om pogingen om de Nederlandse consument meer plantaardig te laten eten toe te spitsen op specifieke situaties, zoals thuis koken. Hierbij wil het planbureau actief allerlei actoren b...
Dossiers
Lees ook
'Ook in de toekomst willen we een lekker visje eten'

'Ook in de toekomst willen we een lekker visje eten'

Sinds vorig jaar richt Marine Stewardship Council (MSC) zich actief op de visspecialisten in Nederland. Reden is de toenemende vraag naar duurzame vis. Inmiddels zijn zeventien visspeciaalzaken MSC-gecertificeerd. Twee pioniers uit Amsterdam en Oss over hoe ze zich onderscheiden met duurzaam gevangen vis.

Steeds meer visspeciaalzaken kiezen voor duurzame vis

Steeds meer visspeciaalzaken kiezen voor duurzame vis

Sinds vorig jaar richt Marine Stewardship Council (MSC) zich actief op de visspecialisten in Nederland. Reden is de toenemende vraag naar duurzame vis. Inmiddels zijn zeventien visspeciaalzaken MSC-gecertificeerd. Twee pioniers uit Amsterdam en Oss over hoe ze zich onderscheiden met duurzaam gevangen vis.

Onduidelijkheden rondom vissenwelzijn

Onduidelijkheden rondom vissenwelzijn

Supermarkten, visserij- en viskwekerijwetgeving en bestaande viskeurmerken besteden te weinig aandacht aan vissenwelzijn. Dat stelt de Dierenbescherming in een persbericht. Eerder nomineerde Wakker Dier keurmerken MSC en ASC al voor de Liegebeest van het jaar-verkiezing. MSC reageert met: "MSC zet zich in voor de strijd tegen overbevissing en voor bescherming...