Productie voedingsmiddelenindustrie groeit met 3 procent

Voedingsindustrie_Pixabay

Foto: Pixabay

De productie in de voedingsmiddelenindustrie groeide juni 2022 met 3 procent ten opzichte van de dezelfde periode van vorig jaar. Dat blijkt uit een analyse van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Voor de complete Nederlandse industriesector lag de gemiddelde dagproductie in juni 6,2 procent hoger dan in dezelfde maand in 2021. Dit is volgens het CBS minder groei dan de voorgaande maanden. De productie van bijna twee derde van alle bedrijfsklassen in de industrie produceerde in juni meer dan in het voorgaande jaar. De machine-industrie en de elektrische apparatenindustrie realiseerde met bijna 17 procent de grootste groei.

Uit het onderzoek van het CBS bleek ook dat ondernemers in de industrie iets positiever waren in juli 2022. Het producentenvertrouwen steeg van 8,1 in juni naar 8,4 in juli.

Bron: Centraal Bureau voor de Statistiek

Geen nieuws meer missen van EVMI? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste nieuws over de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven Nieuwsbrief
Dossiers
Lees ook
CBS: mkb berekent kostenstijgingen door aan klant

CBS: mkb berekent kostenstijgingen door aan klant

Veel ondernemers in het mkb kunnen niet anders dan de stijgende kosten voor onder andere energie en grondstoffen doorbereken aan de klant.

CBS: Meer omzetstijgers viswinkels in tweede kwartaal

CBS: Meer omzetstijgers viswinkels in tweede kwartaal

Van de 755 viswinkelbedrijven in Nederland zag 51 procent in het tweede kwartaal de omzet toenemen. Toen de horeca tijdens corona vaak dicht was, piekte het aantal omzetstijgers op record­hoogte. Dit blijkt uit een analyse van recente CBS-cijfers.

Inflatie ligt boven 10 procent

Inflatie ligt boven 10 procent

Voor het eerst sinds september 1975 ligt de inflatie boven de 10 procent. Afgelopen maand steeg deze naar 10,3 procent ten opzichte van juli 2021. Deze stijging wijt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) met name aan de prijsontwikkelingen van energie en woninghuur.