Seafood Expo Global groter dan ooit

15 april 2024 Lieneke Schuitemaker
Barcelona staat van 23 tot en met 25 april in het teken van de dertigste editie van Seafood Expo Global. Organisator Diversified Communications noemt deze visbeurs “groter dan ooit” en belooft volop inspiratie, nieuwe producten, innovatie en kennis.

Seafood Expo Global heeft de naam ’s wereld grootste visbeurs te zijn. Professionals van over de hele wereld komen naar Barcelona voor alles wat met vis te maken heeft. Van vis, visserij en visproducten tot bedrijfsmiddelen, dienstverlening, apparatuur en machines. Daarnaast kunnen bezoekers bij Seafood Processing Global terecht voor alle ontwikkelingen op het gebied van apparatuur voor de verwerking van vis, logistiek, verpakkingstechnologie en diensten.

In 2024 is Seafood Expo Global letterlijk groter dan ooit. De vakbeurs heeft een omvang van 51,227 vierkante meter. Een groei van 4 procent ten opzichte van de editie van 2023. “Met deze uitbreiding versterken we onze positie als het grootste mondiale vishandelsevenement”, zegt Wynter Courmont, vice-president van Seafood bij Diversified Communications. “Het stelt ons in staat om een breder scala aan internationale visprofessionals uit de hele toeleveringsketen te bereiken die graag hun nieuwste ontwikkelingen willen demonstreren en bespreken.”

Holland Paviljoen

Op de beursvloer presenteren 2050 bedrijven uit 84 landen en 66 landenpaviljoens de laatste producten en innovaties. Nieuwe landen op de beurs zijn Azerbaijan , Brazilië en de Ivoorkust en er zijn nieuwe regionale paviljoens uit onder andere Frankrijk, Korea en Japan.  Ook het Nederlands Visbureau staat weer op de beurs met het Holland Paviljoen.

Deze editie omvat het Holland Paviljoen zes units, waarin onder andere Amfish, Krijn Verwijs en The Kingfish Company zich presenteren. “Het Holland Paviljoen biedt Nederlandse importeurs en exporteurs van vis en visproducten de mogelijkheid te participeren in een opvallende, in het oog springende presentatie onder Nederlandse vlag”, meldt het Visbureau. “De Nederlandse vissector is op deze wijze als collectief duidelijk herkenbaar ten opzichte van andere, concurrerende landen.”

Seafood Excellence Global Awards

Op de eerste beursdag vindt de uitreiking van de Seafood Excellence Global Awards plaats. Deze prijs is een erkenning van de beste visproducten op de Expo vertegenwoordigd zijn. Dit jaar zijn er 85 producten ingezonden, waarvan er veertig nog kans maken op een prijs. Er zijn twee categorieën: horeca met 8 finalisten en retail met 32 finalisten. De finalisten laten een veelvoud aan visproducten zien: van verse en bewerkte visproducten tot diepvries en vegan. Bezoekers kunnen alle producten bekijken in de stand van Seafood Excellence Global in Galleria, tussen hallen 4 en 5.

Netwerken en kennis

Naast inspiratie en nieuwe innovatieve producten, biedt Seafood Expo Global veel gelegenheid om te netwerken; op zowel de beursvloer als in de verschillende bars. Ook organiseert Diversified Communications speciale netwerk-events, zoals Connecting Women in Seafood op 24 april.

En tot slot vormt ook kennisdeling een belangrijk onderdeel van Seafood Expo Global. Hiervoor heeft de beursorganisatie een programma van meer dan twintig informatieve conferentiesessies met experts van over de hele wereld opgezet. Zij behandelen onderwerpen  als aquacultuur, duurzaamheid, voedselveiligheid, wet- en regelgeving, traceerbaarheid, transparantie en klimaatverandering.

Seafood Expo Global/Seafood Processing Global 2024 vindt plaats van 23 tot en met 25 april in Fira de Barcelona. Meer informatie over de beurs staat op de website van Seafood Expo Global.

Altijd op de hoogte blijven?