Seasogood presenteert plantaardige tonijn in blik

Happy tune_Seasogood

Seasogood brengt onder de naam Happy Tune plantaardige tonijn in het Nederlandse conservenschap. Er zijn drie varianten: Naturel, Olijfolie en Citroen & zwarte peper. 

Happy Tune bevat volgens de makers de goede voedingsstoffen van tonijn, zoals plantaardige eiwitten en omega 3. De eiwitten in de visvrije tonijn zijn afkomstig van Europese soja en de omega 3-vetzuren uit algen. Happy Tune krijgt daarom volgens het voedselkeuzelogo Nutri-Score de A-score: de gezondste keuze. De plantaardige tonijn is koud en warm te gebruiken en geschikt voor elk tonijngerecht. 

Het Nederlandse bedrijf Seasogood is opgericht door Pieter Muntendam en Dennis Favier. Muntendam is zeezeiler en Favier plantaardig food ontwikkelaar. Hun missie is de zee beschermen. “De zeeën hebben ons beschermd tegen de ergste impact van de opwarming van de aarde. Het is nu tijd dat wij de zee beschermen.” 

Dossiers
Lees ook
Novish ziet kansen op de markt voor plantaardige vis

Novish ziet kansen op de markt voor plantaardige vis

Is er een markt voor plantaardige vis? Maiko van der Meer lanceerde twee jaar geleden met twee collega’s Novish, het eerste volledig plantaardige visbedrijf van Europa. Tijdens Food Technology vertelt hij over de ontwikkeling van visvervangers en de lessen die hij daar in de afgelopen twee jaar van leerde.

Vivera lanceert plantaardige zalmfilet

Vivera lanceert plantaardige zalmfilet

Vivera lanceerde tijdens de Nationale Week zonder Vlees & Zuivel (7 tot en met 13 maart) plantaardige zalmfilet. Tarwe-eiwitten vormen de basis van dit nieuwe product, dat volgens de makers het ‘zalmgevoel’ nabootst.

De visbranche in de media – week 8

De visbranche in de media – week 8

Oorlog in Oekraïne, een herintredende visser en de productie van visvervangers. Welke berichten zagen we de afgelopen week voorbij komen in de media?