Smokey Goodness Lowlands BBQ

Smokey Goodness Lowlands

Het afgelopen jaar was zakelijk gezien desastreus voor Jord Althuizen. Zijn vijf restaurants (waaronder Black Smoke in Rotterdam en Antwerpen), workshops, festivals: het stond – en staat – allemaal nagenoeg stil. Jord zelf dan weer niet: hij werkte hard aan zijn nieuwe Smokey Goodness-boek: Lowlands BBQ.

Nadat hij eerder inspiratie ‘voor de betere barbecue’ ophaalde in de Verenigde Staten, Zuid-Amerika, Zuid-Afrika en Australië, was het nu tijd het eigen land te verkennen. “Hierin speelde corona natuurlijk mee. Ooit begon ik met mijn reizen omdat er in Nederland geen barbecuecultuur was. Daar is de afgelopen tien jaar verandering in gekomen. Ik ging op zoek naar inspiratie: wat trekken we hier in Nederland eigenlijk uit de grond aan groenten, en wat graast er op onze eigen velden?” Hij was aangenaam verrast.”Het zou mooi zijn als we meer in onze eigen achtertuin bij de lokale slager, visspecialist of boer kijken. Dan maak je de keten al korter.”

Jord mag dan het imago van de ultieme vleeseter hebben, hij ís dat niet. “Ik ben de ultieme barbecueër”, lacht hij droog. Eerder verschenen Smokey Goodness, Smokey Goodness 2, Smokey Goodness 3, Winter BBQ, No Worries BBQ, Burgers & BBQ Bites, BBQ Feast on Fire en Black Smoke.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
Zalm Yakitori spiesjes met Udon noodles

Zalm Yakitori spiesjes met Udon noodles

Epos inspireert de visspecialist met verassende recepten, zoals dit recept voor Zalm Yakitori spiesjes met Udon noodles.

Epos speelt in op wensen visspecialist

Epos speelt in op wensen visspecialist

Alles wordt duurder en er is weinig personeel. Ondernemers zoeken naar mogelijkheden en Epos biedt hen handvatten. “Een uitkomst”, vindt Noëlle Bensi van de Visjuwelier.

Schol-asperge rol met salsa di nocci, citroen en French Garlic Taste

Schol-asperge rol met salsa di nocci, citroen en French Garlic Taste

Epos inspireert de visspecialist met verassende recepten, zoals dit recept voor een Schol-asperge rol met salsa di nocci, citroen en French Garlic Taste.