Visgilde Vermaas Rotterdam steeds meer traiteur

28 april 2020 Lieneke Schuitemaker
Foto: Henk Riswick

Vader John en zoon Kevin Vermaas zijn in mei samen twaalf jaar eigenaar van Visgilde Vermaas uit Rotterdam. Terwijl John een stapje terug doet, is zoon Kevin sinds kort hoofdverantwoordelijk. Kwaliteit staat voorop in de winkel, die steeds meer een traiteurzaak wordt.

John Vermaas werkt al van jongs af aan in de vis. Vanaf zijn veertiende stond hij op de markt met zijn vader en broer. Na het overlijden van zijn vader werkte hij als bedrijfsleider op de visafdeling van de Konmar, een van de eerste supermarkten met een visafdeling. “Ik stond in de winkel, maar voor de kassa. Dat heb ik twaalf jaar gedaan, daarna kwamen er steeds meer Konmars met een visafdeling. Die stuurde ik aan. Dat was een heel leuke tijd.”

Na de verkoop van de Konmar werkte John bij een horecaleverancier. Vervolgens werd hij benaderd om bij het net opgerichte Greenfish te werken, een bedrijf dat voorverpakte vis aan supermarkten verkocht. “We begonnen met z’n vijven, op het laatst hadden we 90 mensen in dienst. Ik was er directeur. Toen dat bedrijf een andere eigenaar kreeg, werd er alleen nog maar naar prijzen gekeken en niet naar de klant. Alles moest zo goedkoop mogelijk. Dat was ik op een gegeven moment helemaal zat,” aldus John. “Toen ben ik weer gaan doen wat ik leuk vind: een visspeciaalzaak!”

Hij had duidelijke ideeën over hoe hij zich met zijn winkel kon onderscheiden: met verse producten uit eigen keuken. Daarvoor had hij een chef-kok nodig. Toen kwam zoon Kevin in beeld.

Meer weten over Visgilde Vermaas? Lees dan het complete artikel online of in Vismagazine 3-2020. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en betaal het eerste jaar slechts € 75,00 ex. btw in plaats van € 154,45 ex. btw.

Altijd op de hoogte blijven?