Zilt

Zilt_boekcover

In Zilt leren Annette van Ruitenburg, Ellen van Straten en Sabien Bosman je hoe je zelf zilte groenten kweekt en teelt, en – niet geheel onbelangrijk – wat je er allemaal mee kunt doen.

Bij zilte groenten moet je bijvoorbeeld denken aan zeekraal, lamsoor, oosterblad, zeewier. Deze groeien onder meer langs de Nederlandse en Belgische kust. Maar je kunt ze ook aantreffen en laten groeien in en rondom je eigen huis; denk aan je tuin, in de kas of zelfs in je woonkamer. Zilte groenten kunnen een oplossing zijn voor een tekort aan landbouwgrond en een bijdrage leveren tegen de verzilting van Nederland en België. Daarnaast zijn de groenten rijk aan mineralen, vitaminen en voedingsvezels.

Marieke Dekker van IVN Natuureducatie leverde een bijdrage aan het boek en bijbehorende producten, zo kan de lezer via QR-codes filmpjes bekijken over het kweken, telen en koken van zilte groente. Daarnaast is een zadenpakket te bestellen.

Dossiers
Lees ook
De nieuwe wereld van schelpen

De nieuwe wereld van schelpen

Schelpen! Van rond tot puntig, van minuscuul tot voetbalformaat, van breekbaar tot stevig, van lomp en lijvig tot slank en gestroomlijnd, van glad tot grillig, van wit tot welke kleur ook.

Aangenaam - Jimmy de Leeuw

Aangenaam - Jimmy de Leeuw

Tijdens de coronalockdowns schreef chefkok Jimmy de Leeuw samen met zijn vrouw en schoonzus Aangenaam, een basiskookboek met een beetje extra. Naast recepten biedt het boek informatie over materiaal en keukentechnieken en biedt een kijkje in de professionele keuken.

Het juiste doen als niemand kijkt - Frank Peters

Het juiste doen als niemand kijkt - Frank Peters

In dit boek geeft reputatie-expert Frank Peters zijn visie op reputatiemanagement en integer leiderschap. Bekende Nederlandse filosofen, wetenschappers en denkers vullen hem aan op het gebied van ethiek.