Zo combineer je wijn en eten

Wijnfestijn_boek cover

Welke wijn kies je bij een visgerecht? En welke wijn drink je bij een vleesgerecht of bij de barbecue? En welke wijn past goed bij een dessert? Met het nieuwe boek Wijnfestijn legt wijnkenner Maarten van den Dries uit welke wijn bij welk gerecht past. 

Van den Dries begint het boek met een inleiding over de smaak van wijn. Wat is wijn, waar ligt de oorsprong, wat is de smaak. Daarna volgt er een hoofstuk over het combineren van wijn en spijs. Vervolgens beschrijft Van den Dries per ingrediënt/gerecht welke wijn erbij past. Er zijn hoofdstukken over vlees, wild, vis, barbecue, vegetarisch, desserts en kaas. Met als extra inspiratie voor veel ingrediënten een favoriet recept-met-wijn.

"Want al zijn we als mens allemaal uniek qua smaak, het is wel mogelijk om ‘geholpen’ te worden onze smaak te verwoorden in termen die voor iedereen herkenbaar zijn. Dat is althans mijn visie op smaak en smaakbeleving en met dit boek hoop ik ook jou in de goede richting te helpen", aldus Maarten van den Dries.

Wijnfestijn van Maarten van den Dries verschijnt 25 augustus en is verkrijgbaar bij Bazarow, de online boekhandel die meer dan 1,5 miljoen titels binnen 24 uur kan leveren. 

Dossiers
Lees ook
De hele vis - het kookboek

De hele vis - het kookboek

In ‘De hele vis – het kookboek’ benadert Sydney’s meest innovatieve chef-kok Josh Niland op een heel nieuwe manier alle aspecten van het bereiden van visgerechten. Of het nu gaat om het vinden van de juiste vis, het fileren, rijpen of zouten, alles wordt opnieuw onder de loep genomen en uitgelegd.

Beet! van Jacques Hermus

Beet! van Jacques Hermus

Niet alleen worden we van Zeeland tot het Wad bespoeld door de zoute zee, achter de dijken en duinen stroomt in ontelbare meren, plassen, kanalen en slootjes het zoete water. We zijn een land van (beroeps)vissers en hengelaars, de twee miljoen mensen die ter ontspanning langs de waterkant een hengeltje uitgooien. Beet! voert de lezer langs de mooiste...

Wat schaft de toekomst?

Wat schaft de toekomst?

Hoe voeden we de wereld over dertig jaar? In haar boek Wat schaft de toekomst? Bezoekt journalist Amanda Little een reeks pioniers in de voedselsector om een beeld te scheppen van de mogelijke oplossingen. Het wereldwijde voedselsysteem krijgt de komende decennia te kampen met grote uitdagingen, dat is zeker. Klimaatverandering en bevolkingsgroei kunnen...