Verrassingssalade
Samenstelling
- 350 gram Rivierkreeft
- 350 gram Gerookte zalm (Julienne)
- 8 Gekookte eieren
- 200 gram Mandarijnen uit blik
- 200 gram Toktoksaus (08313K)
- Verse peterselie
Bereiding
Snijd de rivierkreeftjes, gerookte zalm en mandarijntjes in kleine stukjes. Kook zelf de eieren totdat ze hard zijn in circa 8 minuten of gebruik kant en klare eieren. Haal de eieren in de lengte en breedte door een eiersnijder zodat je dunne reepjes krijgt. Meng de dunne ei reepjes door de Toktoksaus. Garneer af met optioneel surimi, rivierkreeftjes, gerookte zalm en verse peterselie.
Dit recept is afkomstig van Epos.
Altijd op de hoogte blijven?
Dossiers
Meer over
Lees ook
Op naar het volgende jubileum
Al veertig jaar zet de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten zich in voor de belangen van haar leden en de branche van visspecialisten in het algemeen.
De Verstandige Kock
De Verstandige Kock is het enige gedrukte Nederlandstalige kookboek uit de zeventiende eeuw. Hierin staan culinaire gerechten van de Lage Landen uit deze perdiode. Twintig recepten uit dit boek zijn nu bewerkt voor de moderne keuken. Het kookboek De Verstandige Kock werd in 1669 als sluitstuk opgenomen in het driedelige ‘Het Vermakelijck...
WENR onderzoekt mogelijkheden commerciële rivierkreeftvisserij
De Amerikaanse rivierkreeft heeft zich ontwikkeld tot een ware plaag. Vangen en opeten is een vaak genoemde oplossing. Wageningen Environmental Research (WENR) onderzoekt of er een markt is voor de rivierkreeftvisserij en of er mogelijkheden zijn voor de diervoederindustrie?