‘Elke schaal sushi moet anders zijn’

19 april 2022 Karlijn Meulman

De keuken, bijkeuken en het washok van haar moeder zijn inmiddels over­genomen door koelkasten en voorraden. Neeltje Melchels heeft alle ruimte nodig om de sushibestellingen voor haar zaak Neel Makreel klaar te maken.

Neeltje’s viscarrière begon met een bijbaantje in de viszaak van haar tante. Werken met vis bleek haar goed te liggen. “Op Instagram volgde ik de Visscherie in Uden, omdat ik het leuk vond om te zien hoe creatief zij met vis zijn”, vertelt Neeltje. “Toen ik voor mijn hbo-opleiding een scriptie moest schrijven, wilde ik dat graag bij de Visscherie doen. Dat mocht, als ik ook bij hen in de zaak kwam werken. Dat deed ik en ik werk er nog steeds met veel plezier. Bij de Visscherie krijg ik alle kansen om te leren en daar ben ik heel dankbaar voor.”

Sushi van Neel Makreel

De Visscherie verkocht ook sushi, een gerecht dat Neeltje nog niet kende. Daarom besloot ze het thuis eens zelf te maken. “Ik zette het resultaat op Facebook en ik kreeg meteen enthousiaste reacties”, lacht Neeltje. “Mensen vroegen of ik het ook voor hen kon maken. Ik dacht: waarom niet? Ik maakte een Facebook-pagina aan en voor ik het wist rolden de bestellingen binnen. Elke zondag maak ik de bestellingen klaar, die mensen af kunnen halen. Mijn bedrijf heet Neel Makreel, naar de bijnaam die ik bij mijn eerste baan kreeg. Inmiddels heb ik elke zondag zo’n 35 bestellingen en het groeit maar door. ’s Avonds in bed bedenk ik steeds nieuwe sushisoorten, want ik houd niet van standaard. Ik wil me graag onderscheiden van andere aanbieders.”

Vorig jaar startte Neeltje met de mbo 3-opleiding Traiteur bij SVO. Ze leert om zelf gerechten te ontwikkelen en te bereiden. Neeltje: “Alles wat ik leer, kan ik toepassen in mijn werk. Het is mijn droom om een eigen winkel te beginnen, een viszaak met mijn eigen concept. Daarom ga ik bij SVO ook de Vakopleiding vis volgen. Deze training leert me alles over vis en werken met vis. Als ik straks mijn viszaak open, wil ik het in één keer goed doen.”

SVO Vakopleiding Food_logo klein

SVO vakopleiding food is een landelijke opleider en biedt een totaalpakket van mbo-opleidingen en trainingen. De opleidingen en trainingen sluiten goed aan op de praktijk en de docenten van SVO komen zelf uit het vak.
www.svo.nl | info@svo.nl | twitter: @SVO_Opleidingen

Altijd op de hoogte blijven?