Maaltijden in trek

Wetenschap, techniek, vaardigheden, grondstoffen, goede smaak en liefde voor het vak: ziehier een aantal ingrediënten voor een goed gerecht. Mét de goede nasmaak van gezond en duurzaam. Visverkopers bereiden vaker maaltijden en daar komt meer bij kijken dan een recept. 1. Bregje Kroeze-Krebbers, Allergenen Consultancy:‘Veel recal...
Dossiers
Lees ook
Visverkoop verandert, visafslagen nog overeind

Visverkoop verandert, visafslagen nog overeind

Binnenkort valt het doek voor de Zeeuwse visafslag Breskens. Elders lieten vissers en vishandelaren de klokverkoop voor garnalen en mosselen al los. De Nederlandse kottervloot beleeft intussen onzekere tijden. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor het voortbestaan van de Nederlandse visafslagen, voor de (groot)handel en verkoop?

Akkoord over nieuwe cao visdetailhandel

Akkoord over nieuwe cao visdetailhandel

Half juli 2021 bereikten de werkgeversorganisaties Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV) en de Centrale Vereniging voor Ambulante Handel (CVAH) een akkoord met vakbond CNV Vakmensen over een nieuwe cao voor de visdetailhandel.

Geen gedoe met personeel

Geen gedoe met personeel

Gefeliciteerd: je bedrijf groeit, je kunt het niet meer alleen en je moet personeel aannemen. Dat is best een stap. Zeker omdat er juridisch nogal wat haken en ogen aan zitten: neem je iemand in vaste dienst of kijk je het eerst nog even aan met een ander dienstverband?