Nieuws van het Nederlands Visbureau

Boekje Garnalen

Hollandse garnalen

Voor de liefhebbers presenteert het Visbureau ‘het kleinste receptenboekje’ met als basis de kleine smaakmaker. Het kookboekje bevat vijftien favoriete recepten van de chefs Mathijs Vrieze, Hugo Kennis en Samuel Levie & Jim de Jong met de Hollandse garnaal in de hoofdrol. Deze is te bestellen door consumenten via de webshop. Wil je als ondernemer meerdere exemplaren ontvangen om als attentie aan de klant te kunnen geven, stuur dan een mail naar info@visbureau.nl.

Hollandse Nieuwe Stijl

Na een serie tastings in het hele land waar de jongere consument kon kennismaken met maatjesharing als gerechtje en zo veelvuldig hun vooroordeel ‘ik lust geen haring’ over boord gooiden, is het van belang om deze campagne met belanghebbenden voort te zetten. Het laatste kwartaal van dit jaar heeft opleidingscentrum SVO met een indoor stand een aantal opleidingsmarkten bezocht, waar zowel de visvakopleiding wordt gepromoot als aan deze jonge doelgroep wordt getoond hoe dit vak in de praktijk kan leiden tot de ‘Hollandse Nieuwe Stijl’.

Met deze samenwerking worden per keer maar liefst 8.000 tot 10.000 personen in de doelgroep bereikt. Ook een idee voor een dergelijke samenwerking die tot een win-win-situatie kan leiden? Laat het ons weten!

Nordseekrabben POS-materiaal

Nordzeekrabben POS materiaal

Voor de ondernemers die hun klantenkring over onze grens met Duitsland hebben, is gratis (excl. verzendkosten) Duitstalig POS-materiaal beschikbaar. Het POS-materiaal Nordseekrabben bestaat uit: A4 displayposter, 3x receptenkaarten (per 50 verpakt), ­1x Vitrineprijs­kaartje, 1x Vlaggenlijn­ (5 meter) en 1x factsheet. Wil je als ondernemer ­een promotiepakket Noordseekrabben ontvangen, stuur dan een mail naar info@visbureau.nl.

Vis van de maand

Het Nederlands Visbureau bereidt op dit moment de productie van POS-materiaal voor de winkelvloer voor, gebaseerd op de kalender Vis van de Maand 2020, waar maandelijks een vissoort wordt uitgelicht. De ondernemer wordt voor januari geïnformeerd over de bestelmogelijkheid van het materiaal.

Facts and Figures (NL)

Facts & Figures – Dutch Fish Industry in numbers

Meten is weten. Onlangs is een vouwfolder verschenen ‘Facts & Figures – Dutch Fish Industry in numbers’. Aanvoer, quota, import volumes en arbeidsplaatsen passeren de revue. ­Dit overzicht is een handvat voor iedereen die informatie wil verstrekken over de Nederlandse vissector. Na de Engelstalige versie is nu ook een Nederlandstalige versie beschikbaar.

Nieuwjaarsbijeenkomst

Voor alle ‘vrienden van het Nederlands Visbureau’, te weten de steunende ondernemers uit de sector evenals relaties rondom de sector is dinsdag 7 januari 2020 geagendeerd voor de jaarlijkse nieuwjaars­bijeenkomst. De genodigden kunnen de uitnodiging binnenkort tegemoet zien.
Op voorhand: save the date!

Dossiers
Lees ook
Hollandse Nieuwe Stijl, haringseizoen en vis van de maand

Hollandse Nieuwe Stijl, haringseizoen en vis van de maand

Nieuws van het Nederlands Visbureau. Met: Hollandse Nieuwe Stijl met Miljuschka, Voor wie neem jij vandaag een visje mee?, Start haringseizoen en Schol als vis van de maand

Hollandse Nieuwe Stijl met Miljuschka

Hollandse Nieuwe Stijl met Miljuschka

Voor de campagne Hollandse Nieuwe Stijl, haring zoals je ‘m nog nooit geproefd hebt, heeft het Nederlands Visbureau culinair expert, foodie en haringliefhebster Miljuschka gevraagd vier Hollandse Nieuwe Stijl-recepten te bedenken.

Virtuele visbeurs - Fabrikanten over productintroducties 2020

Virtuele visbeurs - Fabrikanten over productintroducties 2020

Door de coronacrisis kan iedereen in de visbranche elkaar even niet live ontmoeten op de beursvloer. Zo is de Seafood Expo Global in Brussel dit jaar afgelast. Pas in 2021 is in Barcelona de volgende beurs in real life. Vismagazine neemt het voortouw voor een Virtuele Voorjaarsvisbeurs. Ontdek wat er leeft bij visleveranciers en welke productinnovaties...