Nieuws van het Nederlands Visbureau

Boekje Garnalen

Hollandse garnalen

Voor de liefhebbers presenteert het Visbureau ‘het kleinste receptenboekje’ met als basis de kleine smaakmaker. Het kookboekje bevat vijftien favoriete recepten van de chefs Mathijs Vrieze, Hugo Kennis en Samuel Levie & Jim de Jong met de Hollandse garnaal in de hoofdrol. Deze is te bestellen door consumenten via de webshop. Wil je als ondernemer meerdere exemplaren ontvangen om als attentie aan de klant te kunnen geven, stuur dan een mail naar info@visbureau.nl.

Hollandse Nieuwe Stijl

Na een serie tastings in het hele land waar de jongere consument kon kennismaken met maatjesharing als gerechtje en zo veelvuldig hun vooroordeel ‘ik lust geen haring’ over boord gooiden, is het van belang om deze campagne met belanghebbenden voort te zetten. Het laatste kwartaal van dit jaar heeft opleidingscentrum SVO met een indoor stand een aantal opleidingsmarkten bezocht, waar zowel de visvakopleiding wordt gepromoot als aan deze jonge doelgroep wordt getoond hoe dit vak in de praktijk kan leiden tot de ‘Hollandse Nieuwe Stijl’.

Met deze samenwerking worden per keer maar liefst 8.000 tot 10.000 personen in de doelgroep bereikt. Ook een idee voor een dergelijke samenwerking die tot een win-win-situatie kan leiden? Laat het ons weten!

Nordseekrabben POS-materiaal

Nordzeekrabben POS materiaal

Voor de ondernemers die hun klantenkring over onze grens met Duitsland hebben, is gratis (excl. verzendkosten) Duitstalig POS-materiaal beschikbaar. Het POS-materiaal Nordseekrabben bestaat uit: A4 displayposter, 3x receptenkaarten (per 50 verpakt), ­1x Vitrineprijs­kaartje, 1x Vlaggenlijn­ (5 meter) en 1x factsheet. Wil je als ondernemer ­een promotiepakket Noordseekrabben ontvangen, stuur dan een mail naar info@visbureau.nl.

Vis van de maand

Het Nederlands Visbureau bereidt op dit moment de productie van POS-materiaal voor de winkelvloer voor, gebaseerd op de kalender Vis van de Maand 2020, waar maandelijks een vissoort wordt uitgelicht. De ondernemer wordt voor januari geïnformeerd over de bestelmogelijkheid van het materiaal.

Facts and Figures (NL)

Facts & Figures – Dutch Fish Industry in numbers

Meten is weten. Onlangs is een vouwfolder verschenen ‘Facts & Figures – Dutch Fish Industry in numbers’. Aanvoer, quota, import volumes en arbeidsplaatsen passeren de revue. ­Dit overzicht is een handvat voor iedereen die informatie wil verstrekken over de Nederlandse vissector. Na de Engelstalige versie is nu ook een Nederlandstalige versie beschikbaar.

Nieuwjaarsbijeenkomst

Voor alle ‘vrienden van het Nederlands Visbureau’, te weten de steunende ondernemers uit de sector evenals relaties rondom de sector is dinsdag 7 januari 2020 geagendeerd voor de jaarlijkse nieuwjaars­bijeenkomst. De genodigden kunnen de uitnodiging binnenkort tegemoet zien.
Op voorhand: save the date!

Dossiers
Lees ook
‘2020 wordt een sleuteljaar’

‘2020 wordt een sleuteljaar’

Drie belangrijke ontwikkelingen zorgen ervoor dat Diek Parlevliet, voorzitter van het Nederlands Visbureau 2020 ziet als sleuteljaar voor de vissector. “Dat er een andere wind zal waaien is duidelijk. Dit wordt een jaar waarvan we later zeggen: toen is het begonnen.” Hij deed zijn visie uit de doeken tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsborrel van het Nederlands...

Sykes Seafood koopt Klaas Puul

Sykes Seafood koopt Klaas Puul

De aandeelhouders van Sykes Seafood (Sykes) en Dutch Seafood Company ("DSC") bereikten 23 december overeenstemming over de aankoop door Sykes van Klaas Puul, de garnalendivisie van DSC. De organisaties verwachten dat zij deze transactie eind februari 2020 afronden. Met de verkoop van Klaas Puul wil DSC zich in de toekomst focussen op de verdere groei...

Nieuws van het Nederlands Visbureau

Nieuws van het Nederlands Visbureau

Duits podium voor vis uit Holland, Op de winkelvloer, Visculinair magazine en Beursdeelname Neder­­landse ondernemers