Aandacht voor '75 jaar vrijheid' tijdens Vlaggetjesdag in Scheveningen

Vlaggetjesdag Scheveningen 2020

Op 13 juni 2020 viert Scheveningen de Hollandse Nieuwe met Vlaggetjesdag. Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. Het thema '75 jaar vrijheid' komt terug op Vlaggetjesdag. De oudere generatie zal verhalen over de oorlog en de bevrijding vertellen. 

Het programma van Vlaggetjesdag in Scheveningen is verder als vanouds. Met veel haring, oude ambachten en muziek. Het evenement start op vrijdag 12 juni met onder andere het netwerkevent de Grootste Haringparty en een sing along.

Zaterdag 13 juni is het officieel Vlaggetjesdag. Dan vinden er allerlei activiteiten plaats in en rondom de Scheveningse Haven. Denk aan een vlootschouw, shantykoren, oude ambachten, een vistafel en oude ambachten. Het evenement sluit af op zondag 14 juni. Dan vindt de tweede editie van de Vlaggetjesdagcup, een zeilwedstrijd,  plaats. Ook vindt deze dag Gospel aan de Haven plaats. 

Veiling van het eerste vaatje

De traditionele veiling van het eerste vaatje vindt dit jaar op donderdag 11 juni plaats in de Scheveningse Visafslag. De opbrengst gaat dit jaar naar Stichting Ambulance Wens. Televisiepresentatrice Nicolette van Dam verzorgt de presentatie van de middag. 

In 2019 bracht de veiling van eerste vaatje 95.500 euro op voor het goede doel Stichting Mag Ik Dan Bij Jou?

Dossiers
Lees ook
Veiling eerste vaatje Hollandse nieuwe op 11 juni

Veiling eerste vaatje Hollandse nieuwe op 11 juni

Op donderdag 11 juni organiseert het Nederlands Visbureau de traditionele veiling van het eerste vaatje haring, waarmee het seizoen van de ‘Hollandse Nieuwe’ officieel wordt ingeluid. De opbrengst van de veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe gaat dit keer naar Stichting Ambulance Wens. Daags erna – vanaf vrijdag 12 juni - zal de Hollandse Nieuwe,...

Scheveningen in 2019 veel aanvoer per as

Scheveningen in 2019 veel aanvoer per as

De Scheveningse visafslag zag vorig jaar zo’n 9.000 ton vis aangeland worden en boekte daarbij een omzet van ongeveer € 37,5 miljoen. Meer vis ten opzichte van 2018 maar minder omzet. Bijna driekwart van de vis bereikt de afslag per as.

Een meter Haring

Een meter Haring

Duitsland is een belangrijk afzetgebied voor vis. Reden voor het Nederlands Visbureau om aanwezig te zijn bij de Grüne Woche. Deze jaarlijks terugkerende beurs in Berlijn vond dit jaar plaats van 17 tot en met 26 januari en is hét trefpunt voor de Duitse en internationale agrarische sector.