Arie Kuijt ambassadeur Noordzeevis uit Scheveningen

Arie Kuijt_Noordzeevis uit Scheveningen

Arie Kuijt ontving 17 oktober de oorkonde van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. Dit gebeurde tijdens de Vis Diner Show bij strandpaviljoen KW106. Hij ontving de oorkonde vanwege "het met passie bijdragen aan het geliefd maken van Noordzeevis".

Van jongs af aan werkt Arie Kuijt in de visserij en kent daardoor het product Noordzeevis als geen ander. Hij begon als fileerder en werkt tegenwoordig als visinkoper bij Schuitemaker. Het fileren is hij nooit verleerd. Arie heeft het bedrijf Visfileren.nl opgericht. Daaruit verzorgt hij workshops, heeft een eigen messenlijn en organiseert vis fileershows waarbij hij de gasten van alles vertelt over vis. “Als je de waarde kent, dan kan je het verkopen", zegt hij. "Zo is het ook met Noordzeevis. Het is een geweldig product, alleen de consument weet dat nog niet. Beleving is het belangrijkste wat er is en met de shows en workshops hoop ik mensen te inspireren om te kiezen voor Noordzeevis.”

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen

De Stichting Noordzeevis uit Scheveningen heeft als doel meer lokaal gevangen vis op de menukaart te krijgen. Scheveningen is altijd al een plek geweest waar de visserij leeft. Tegelijkertijd bevinden zich op veel lokale menukaarten momenteel veel geïmporteerde vissen, zoals zalm en tonijn. Dit is zonde, want juist Noordzeevis is van hoge kwaliteit, vol van smaak en komt om de hoek aan wal. 

Dossiers
Lees ook
The Lemon's Kitchen's Jadis Schreuder derde MSC-ambassadeur in Nederland

The Lemon's Kitchen's Jadis Schreuder derde MSC-ambassadeur in Nederland

De Marine Stewardship Council (MSC) heeft er een nieuwe ambassadeur bij. Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen, is na chefkok Bart van Olphen en garnalenvisser Johan Rispens de derde ambassadeur.

De Zeeuwse Stromen ambassadeur Noordzeevis uit Scheveningen

De Zeeuwse Stromen ambassadeur Noordzeevis uit Scheveningen

Hotel en strandpaviljoen De Zeeuwse Stromen uit Renesse is de nieuwe ambassadeur van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. Eigenaar Donald van Vliet kreeg 4 november de oorkonde uit de handen van Matthijs den Heijer, voorzitter Stichting Noordzeevis uit Scheveningen.

Weinig Noordzeevis in Scheveningse visgerechten

Weinig Noordzeevis in Scheveningse visgerechten

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen publiceert voor de vijfde keer het jaarlijkse onderzoek naar de Scheveningse menukaart. Hieruit blijkt dat meer restaurants Noordzeevis serveren, maar ook dat gerechten die worden aangeprezen als vis uit Scheveningen in de meeste gevallen geïmporteerde of gekweekte vis bevatten.