Bijna €98 miljoen aan Europese steun voor visserssector

30 november 2022 Unsplash
Foto: Unsplash

De Nederlandse vissers ontvangen €97,9 miljoen aan EU-steun uit het ‘Europees Maritiem, Visserij en Aquacultuur Fonds’ (EMFAF) voor verduurzaming van de sector. Daarnaast keurde de Europese Commissie het Nederlandse steunplan van 139,9 miljoen goed. Dat maakt de Europese Commissie 28 november bekend.

“Ik ben blij met dit nieuws voor Nederland”, zegt EU-commissaris Virginijus Sinkevičius (Milieu, Oceanen en Visserij). “Het plan dat we goedgekeurd hebben focust op innovatie voor de groene transitie, energie-efficiëntie en het verminderen van de CO2-uitstoot. Daarnaast wordt technologisch onderzoek in samenwerking met de sector en kenniscentra gestimuleerd. Dit plan zal zorgen voor een duurzamere en sterkere visserij-, aquacultuur- en verwerkingssector in Nederland.”

Plan

Nederland gebruikt de Europese setun voor verduurzaming van de visserijsector. Om het maximale uit de financiële steun te halen kiest Nederland volgens de EU ervoor om een beperkt aantal soorten activiteiten te steunen. 83 procent van het plan wordt toegewezen aan duurzame visserij en bescherming. 8 procent wordt geïnvesteerd in duurzame aquacultuur en de verwerking en afzet. Tot slot wordt 3 procent toegewezen aan het versterken van internationaal oceaanbeheer. Dit alles draagt bij aan de milieu- en klimaatdoelen van de EU.

Bron: Europese Commissie

Geen nieuws van Vismagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?