Digitaal platform Local Heroes beschermt lokale winkeliers en hun klanten in crisistijd

local heroes

Via een app al je boodschappen afnemen bij lokale ondernemers? Vanaf vandaag kan het in Amsterdam West. Door het coronavirus is de lancering van de app met zes weken vervroegd, aldus Maarten Coumans, oprichter van het bedrijf Local Heroes.

De roep van het kabinet om zo min mogelijk het huis te verlaten en drukke plekken -zoals een markt- te vermijden, zet het bestaansrecht van kleine ondernemingen flink onder druk. Een enkele onderneming is niet opgewassen tegen de grote (digitale) spelers in de markt. Maar samen met 23 andere kleinere ondernemers misschien wel.

Via de app, kan de consument zijn boodschappen veilig en op afstand afnemen, bijvoorbeeld van de lokale bakker en/of visboer. Alle verschillende producten worden aangeboden op een plek, zodat iemand die boodschappen wil inslaan fysiek noch digitaal niet langs verschillende (web)winkels hoeft. Dat bespaart tijd en moeite. De boodschappen worden thuisbezorgd of opgehaald bij een Pick up point. Fysiek contact is niet nodig, zodat zowel de consument als de ondernemer beschermd is tegen besmettingen zoals SARS-CoV-2. Digitalisering biedt Nederland - juist in de tijden van crisis - kansen voor de toekomst.

Foodlog

Lees ook
Oorkonde Stichting Noordzeevis uit Scheveningen voor Vishandel van Eeden

Oorkonde Stichting Noordzeevis uit Scheveningen voor Vishandel van Eeden

Vishandel van Eeden ontving donderdag 1 oktober een oorkonde van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen vanwege het met passie aanbieden en actief bijdragen aan het geliefd maken van vis uit eigen zee.

Holland Fisheries Event komt met online beursjournaal

Holland Fisheries Event komt met online beursjournaal

Vanwege het coronavirus gaat het Holland Fisheries Event dit jaar niet door. In plaats daarvan is er op 2 oktober een online beursjournaal. De datum voor de volgende editie is ook al bekend. Op 7 en 8 oktober 2022 komt de visserijsector weer samen op Urk.

Potentie voor lokaal gevangen vis

Potentie voor lokaal gevangen vis

Ondernemers zien de laatste jaren een toename in de vraag naar lokaal gevangen Noordzeevis onder hun klanten. Toch is vis uit de Noordzee nog relatief onbekend en onbemind onder jongeren. Dat blijkt uit de eerste voorlopige resultaten van onlangs gestart onderzoek onder jongeren en ondernemers naar lokale vis.