Kennemervis Groep nieuwe partner Good Fish

Vistafel_Vismagazine 9-2019

Good Fish heeft een nieuwe partner: Kennemervis Groep. In het kader van dit partnerschap stopt het Spakenburgse bedrijf met de verkoop van vijf soorten rode vis op de VISwijzer. In 2027 wil de Kennemervis Groep helemaal geen rode vis meer verkopen.

Duurzaamheid is een belangrijk bij Kennemervis Groep. “Alleen gezonde zeeën met duurzame visbestanden geven de Kennemervis Groep bestaansrecht” luidt de doelstelling. Het bedrijf wil zowel de visdetaillist als de consument betrouwbaar informeren over duurzame visserij en keuzes maken die bijdragen aan het behoud van gezonde zeeën en duurzame visbestanden. Doelstellingen die volledig aansluiten van die van Good Fish.

Geen rode vis

Margreet van Vilsteren, oprichter van de Good Fish Foundation, is blij dat haar organisatie de Kennemervis Groep kan ondersteunen bij het behalen van haar doelstelling om in 2027 geen ‘rode vis’ meer te verkopen. “KVG-dochter FishPartners is de eerste in de sector die als leverancier haar klanten actief helpt om bijvoorbeeld het schapkaartje netjes op orde te krijgen met de correcte omschrijving van herkomst, vangstmethode en eventuele certificeringen. Daarnaast verduurzaamt FishPartners ook actief haar eigen assortiment. Dit is uniek voor zo'n grote leverancier aan visdetaillisten en daarmee zijn ze een echte baanbreker in de sector.” Mayonna, een ander dochterbedrijf van KVG, levert al 100% gecertificeerde vis aan haar klanten in de retailmarkt.

Verantwoord visassortiment

Ook Kennemervis Groep CEO Eugène Scholten is trots. “Ik vind het belangrijk dat we leiderschap tonen en onze klanten ook op het gebied van MVO meenemen en inspireren. Ondanks alle dynamiek in de markt, zetten we ook dit jaar een grote stap naar een verantwoord en duurzaam visassortiment”. In het tweede MVO-verslag 21/22 van de Kennemervis Groep kondigt het Spakenburgse bedrijf het partnerschap officieel aan. Daarin benadrukt het bedrijf ook haar andere duurzame ontwikkelingen op meerdere vlakken.

Geen nieuws van Vismagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
Vis in de media | Week 12-2023

Vis in de media | Week 12-2023

Protesten Duitse garnalenvissers, Minister Piet Adema over de toekomst van de garnalenvisserij en pilot plantaardige proteïne voor zalm. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

Wat staat er op het programma van de Nationale Kennisdag Visserij 2023

Wat staat er op het programma van de Nationale Kennisdag Visserij 2023

Kennisplatform Vistikhetmaar organiseert samen met het Visserij Innovatie Netwerk op 24 maart bij het Scheepvaart en Transportcollege in Rotterdam de Nationale Kennisdag Visserij 2023. Het programma staat in het teken van voedsel uit de zee.

Checklist voor verantwoorde duurzaamheidsreclames gelanceerd

Checklist voor verantwoorde duurzaamheidsreclames gelanceerd

BvA netwerk van merkleiders lanceert de Gids voor Duurzaamheidsclaims met bijbehorende Checklist. Met deze gids wil bvA marketeers en hun bureaus ondersteunen bij het maken van verantwoorde reclame op het gebied van duurzaamheid.