Langs de afgrond - Ralph van Dam

Langs de afgrond

'Als ondernemer kijk je altijd vooruit: ondernemen is focussen op kansen en mogelijkheden. Maar vergeet je rugdekking niet. Leer van dit ongelooflijk spannende verhaal waar elke ondernemer zich in zal herkennen. Ondernemen doe je nooit alleen...' Aldus Willem Overbosch (auteur en oprichter MKBServicedesk.nl) over dit boek van Ralph van Dam.  

Ralph van Dam heeft meermalen een bedrijf opgericht en ook weer van de hand gedaan - al dan niet vrijwillig. Hij werkte met vrienden, met familie, met interne en met externe investeerders. In elk bedrijf heeft hij successen gekend en mooie vruchten geplukt. Maar in iedere onderneming is hij ook belazerd - soms juist door de mensen die het dichtste bij hem stonden. Een zakelijk ingrijpend faillissement blijkt uiteindelijk de grootste gifbeker, die leeg moet tot op de bodem van zijn bestaan. 'Een les in nederigheid', noemt hij die periode, waarin curatoren als roofdieren achter hem aanzaten, hem alles afnamen en met zijn rug tegen de muur dwongen.

Terugkijkend op de ups en downs in zijn ondernemersbestaan realiseert Ralph van Dam zich welke rol hij zelf heeft gespeeld. Uiteindelijk staat of valt een bedrijf toch met de ondernemer aan het roer.

Naast het verhaal van Ralph van Dam bevat dit boek ook verhalen van andere ondernemers zoals René Frijters (Alex, Knab), Arko van Brakel (Semco Style Institute) en Atilay Uslu (Corendon).

Langs de afgrond van Ralph van Dam is verkrijgbaar bij Bazarow, de online boekhandel die meer dan 1,5 miljoen titels binnen 24 uur kan leveren.

Titel: Langs de afgrond  | ISBN: 9789089654052 | Prijs: € 20,-

Dossiers
Lees ook
De Grote Hamersma

De Grote Hamersma

Bijna 90 procent van alle wijn die consumenten thuis drinken, kopen ze in de supermarkt of bij een van de nationale slijterijketens. Maar welke moeten we nou hebben als we voor het schap staan? Al jaren is De Grote Hamersma de onafhankelijke wijngids die jaarlijks ruim 8000 wijnen beoordeelt.

Luisteren naar elkaar

Luisteren naar elkaar

Luisteren naar elkaar: meer rust, balans en resultaat op het werk – onderdeel van de communicatiemethode van Thomas Gordon – leert je een goede relatie met de ander opbouwen en geeft je meer rust, balans en resultaat thuis en op het werk.

We Can(‘t) BBQ

We Can(‘t) BBQ

Met de almaar groeiende populariteit van het (culinaire) barbecueën, stijgt ook het niveau van de gerechten. In kookboeken en op tv imponeren ervaren vakmensen met de bereiding van hun gastronomische meesterwerken op open vuur. Voor de beginnende pitmaster kan dat nog wel eens intimiderend zijn. Nergens voor nodig, vindt Jeroen Wesselink.