Langs de afgrond - Ralph van Dam

Langs de afgrond

'Als ondernemer kijk je altijd vooruit: ondernemen is focussen op kansen en mogelijkheden. Maar vergeet je rugdekking niet. Leer van dit ongelooflijk spannende verhaal waar elke ondernemer zich in zal herkennen. Ondernemen doe je nooit alleen...' Aldus Willem Overbosch (auteur en oprichter MKBServicedesk.nl) over dit boek van Ralph van Dam.  

Ralph van Dam heeft meermalen een bedrijf opgericht en ook weer van de hand gedaan - al dan niet vrijwillig. Hij werkte met vrienden, met familie, met interne en met externe investeerders. In elk bedrijf heeft hij successen gekend en mooie vruchten geplukt. Maar in iedere onderneming is hij ook belazerd - soms juist door de mensen die het dichtste bij hem stonden. Een zakelijk ingrijpend faillissement blijkt uiteindelijk de grootste gifbeker, die leeg moet tot op de bodem van zijn bestaan. 'Een les in nederigheid', noemt hij die periode, waarin curatoren als roofdieren achter hem aanzaten, hem alles afnamen en met zijn rug tegen de muur dwongen.

Terugkijkend op de ups en downs in zijn ondernemersbestaan realiseert Ralph van Dam zich welke rol hij zelf heeft gespeeld. Uiteindelijk staat of valt een bedrijf toch met de ondernemer aan het roer.

Naast het verhaal van Ralph van Dam bevat dit boek ook verhalen van andere ondernemers zoals René Frijters (Alex, Knab), Arko van Brakel (Semco Style Institute) en Atilay Uslu (Corendon).

Langs de afgrond van Ralph van Dam is verkrijgbaar bij Bazarow, de online boekhandel die meer dan 1,5 miljoen titels binnen 24 uur kan leveren.

Titel: Langs de afgrond  | ISBN: 9789089654052 | Prijs: € 20,-

Dossiers
Lees ook
De kracht van beeld - ‘Gebruik geen tl-licht’

De kracht van beeld - ‘Gebruik geen tl-licht’

Door de populariteit van sociale media is iedere ondernemer één klik verwijderd van zijn doelgroep. Drie versondernemers, een foodblogger en een culinair fotograaf vertellen hoe je met de juiste beelden de aandacht grijpt van de vluchtige consument.

Mediterraneo - Jacques Meerman

Mediterraneo - Jacques Meerman

Waar komt het eten vandaan wat wij vandaag de dag op ons bord hebben? Jacques Meerman gaat aan de hand van historische documenten op zoek naar de herkomst van ons eten.

Ondernemers vaak doelwit van helers

Ondernemers vaak doelwit van helers

Deze week, 7 tot en met 13 oktober is het de week van de veiligheid. Voor minister Dekker voor Rechtsbescherming een reden om ondernemers op te roepen om gebruik te maken van de Stop Heling app. Hier kunnen ze controleren of zij geen gestolen goederen opkopen.