Nieuwe coronaregels voor visspecialisten met een horecagelegenheid

13 augustus 2020

Vanwege de toename van het aantal besmettingen zijn vanaf 10 augustus de coronamaatregelen voor de horeca aangescherpt. Klanten moeten reserveren en ondernemers moeten alle gasten vragen om zich te registreren. Deze regels gelden ook voor de visdetailhandel, laat VNV weten op de website

De nieuwe maatregelen gelden voor visspecialisten met een eetgelegenheid, zowel bij service aan tafel als bij uitgifte via toonbank/ counter waar het gaat om directe consumptie. Gasten moeten reserveren, dit kan vooraf of aan de deur. Bij het ontvangst moet de ondernemer zijn of haar gasten vragen of ze last hebben van coronaklachten. En klanten mogen alleen zittend de bestelling consumeren. Consumptie aan een statafel, staand bij de kraam of op het terras is niet toegestaan.

Registratieplicht

Daarnaast moeten ondernemers hun gasten vragen om zich te registreren. Op het formulier moeten de volgende gegevens komen: de volledige naam, datum, aankomsttijd, placering van het bezoek, e-mailadres, telefoonnummer en toestemming voor vastleggen van gegevens. Op de website van KNS kunnen slagers een voorbeeldformulier downloaden.

1,5 meter afstand

Gasten moeten minimaal 1,5 meter afstand van elkaar houden, tenzij ze uit hetzelfde huishouden komen of als het gaat om een groep van 2 personen. Er is geen beperking van het aantal personen. De grootte van het horecagedeelte bepaalt hoeveel gasten er, met de inachtneming van de anderhalve meter, plaats kunnen nemen.

En tot slot geef de looprichting aan door middel van pijlen of markeringen. En reinig na het vertrek van de gasten grondig de tafel, stoelen en menukaarten.

Op de website van VNV staan per situatie alle regels op een rijtje. Voor zowel buiten als binnen, met service aan tafel of uitgifte vanaf de toonbank.

Bron: VNV

Altijd op de hoogte blijven?