Vishandel J. Knoester ontvangt oorkonde Noordzeevis uit Scheveningen

19 april 2021 Redactie Vismagazine

Vishandel Knoester uit Zoetermeer heeft de oorkonde van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen gekregen. Rick Knoester ontving deze uit handen van Matthijs Den Heijer, voorzitter van de stichting, voor het met passie aanbieden en bekender maken van vis uit eigen zee.

Vishandel Knoester is een puur familiebedrijf en dat is het altijd al geweest. Vader, moeder en zoon staan samen in de winkel en ze runnen de zaak met z’n drieën. Sjaak zit al zijn hele leven in de vissector. Hij heeft jaren gevaren op de SCH 249, gewerkt op de visafslag van Scheveningen en heeft daarna de deuren van zijn eerste viswinkel geopend. Eerst in Duindorp, daarna in Zoetermeer. In 2012 werd hij in de zaak versterkt door zijn vrouw Marion en in 2017 door zoon Rick.

Zoon Rick deelt dezelfde passie en liefde voor het vak als zijn ouders. Hij werkt sinds 2017 in de winkel en als zijn ouders met pensioen gaan wil hij deze overnemen en verder ontwikkelen. Recentelijk is hij afgestudeerd aan de SVO-vakopleiding Food in Rijswijk en ziet een zonnige toekomst tegemoet. Rick vindt het belangrijk om te specialiseren: “We onderscheiden ons met de gebakken vis. Dat willen we zo goed en bijzonder mogelijk aanbieden. Een leuk voorbeeld van wat we verkopen is kibbeling van scharfilet. Zodra je dat de klanten laat proeven zijn ze om en komen ze ervoor terug.” 

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen

Op de visafslag in Scheveningen komt dagelijks veel verse vis binnen. In onze Noordzee leven ongeveer 220 ver- schillende vissoorten. Waarvan op ongeveer 30 soorten commercieel gevist wordt. Toch komen de meeste vissen die we eten niet uit de Noordzee, terwijl onze zee een van de meest gereguleerde en schone zeeën ter wereld is. Van de Noordzeevis die in Nederland aan wal wordt gebracht, wordt 90% geëxporteerd. We importeren veel andere vissoorten, zoals zalm, tonijn, tilapia en pangasius. En dat is jammer aangezien wij zelf een kustland zijn met de Noordzee als achtertuin. Stichting Noordzeevis uit Scheveningen zet zich in om Noordzeevis geliefder te maken, organiseert bijeenkomsten voor alle belanghebbenden en ondersteunt de ambassadeurs en de sector om Noordzeevis uit Scheveningen op de kaart te zetten.

Altijd op de hoogte blijven?