Vissers Waddenzee verenigen zich in Waddenzeevisserij Platform

Waddenzee_pixabay

Foto: Pixabay

Vijftien visserijorganisaties die actief zijn op de Waddenzee hebben zich verenigd in het Waddenzeevisserij Platform. Dit nieuwe platform vormt één overlegorgaan dat namens alle organisaties met de overheid en natuurorganisaties overlegt. 

De visserij op de Waddenzee is erg divers. Er zijn bijvoorbeeld garnalenvissers, mosselkwekers en handkokkelaars actief. Alle sectoren worden vertegenwoordigd door één of meerdere organisaties. Deze overleggen allemaal apart met overheden en natuurorganisaties en maken hun eigen afspraken. Het nieuwe Waddenzeevisserij Platform moet hier verandering in brengen.

Addy Risseeuw van de PO Mosselcultuur is de voorzitter van het nieuwe platform. Jaap Vegter van de Stichting Geïntegreerde Visserij is zijn vervanger en Nathanaël Middelkoop (VisNed) en Barbara Holierhoek verzorgen gezamelijk het secretariaat.

Binnen het Waddenzeevisserij Platform zijn de volgende visserijorganisaties verenigd: VisNed, PO Delta Zuid, PO Urk, PO Texel, Nederlandse Vissersbond, Ons Belang Harlingen, Hulp in Nood Lauwersoog-Zoutkamp, Garnalenvissersbond, PO Wieringen, NetViswerk, Goede Vissers, Op Handkracht Verder, Stichting Visserij & Natuur, Stichting Geïntegreerde Visserij en PO Mosselcultuur.

Bron: Visserijnieuws

Dossiers
Lees ook
Nieuwe exotische worm aangetroffen in Waddenzee

Nieuwe exotische worm aangetroffen in Waddenzee

Duitse en Nederlandse biologen hebben geconstateerd dat een nieuwe exotische worm zich heeft gevestigd in de Waddenzee. Deze parasitaire worm doorboort de schelpen van de Japanse oester en kan voor problemen zorgen bij oesterkwekers. Dat schijven de wetenschappers in Marine Biodiversity.

Alles over schepen, visserij en historie van visserijhaven Lauwersoog

Alles over schepen, visserij en historie van visserijhaven Lauwersoog

Vanwege de verjaardag van Werelderfgoed Waddenzee opende Gedeputeerde Henk Staghouwer van de Provincie Groningen afgelopen zaterdag in Lauwersoog de audiotour ‘Haventour Lauwersoog’. Hij onthulde het bord van de ruim vijf kilometer lange wandelroute. De route is gemaakt door ‘tAiland Lauwersoog en Waddengoud en vertelt de wandelaar alles over de schepen,...

Pandemie

Pandemie

Natuurlijk raakt het coronavirus de visserijsector ook. Dat gaat niemands deurtje voorbij. Op het moment van schrijven is de voorspelling dat de grote vloedgolf nog moet komen. De visverkoop aan de afslagen is voor de duurdere soorten behoorlijk in elkaar gezakt.