Voorbereiden op feestdagen in coronatijd

23 november 2020

De feestdagen van 2020 zullen de meeste mensen hoogstwaarschijnlijk overwegend thuis vieren. Vismagazine vroeg vier visspecialisten hoe ze zich in deze coronatijd voorbereiden op de feestdagen in december. Naast het stroomlijnen van het klantenbezoek, wordt er nagedacht over bijzondere producten voor thuiskoks en feestelijke kant-en-klaarmaaltijden.

“Het is elk jaar een verrassing wat mensen gaan eten met kerst”, stelt Jaap Graaf van Visspecialist Graaf uit Oostvoorne. Hij is gestopt met menukaarten maken en krantenadvertenties. “We adverteren op Facebook.” Om inspiratie op te doen leest hij tijdschriften en hij bekijkt kookprogramma’s op TV. “Twee jaar terug hadden tv-koks het over hele dorades, vorig jaar over garnalen. Dat werden vervolgens hits. Mijn vrouw bedenkt daarnaast zelf allerlei recepten. We kiezen voor niet overdreven luxe- of moeilijk te bereiden producten; het moet gewoon lekker zijn zonder dat je lang in de keuken hoeft te staan.”

De kerstfolder van Harold van Bakel van visspeciaalzaak Van Bakel in Oss wordt juist dikker dan anders met inspiratie over wat je thuis kunt doen. “Met veel sfeerfoto’s en bijzondere producten. Volgens mij gaan consumenten geld spenderen aan kerstmaaltijden. Ze willen iets bijzonders, dat je eenvoudig kunt klaarmaken: gerechten waarvan je het gevoel hebt dat je het in een restaurant voorgezet zou krijgen.”

Meer weten? Lees dan het complete artikel online of in Vismagazine 8-2020. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af op Vismagazine en betaal het eerste jaar slechts € 75,00 excl btw!

Altijd op de hoogte blijven?