WBQA-NL en SBWN organiseren samen kampioenschap Culinair BBQ 2023

BBQ_Pixabay

World Barbecue Association (WBQA-NL) en Stichting Barbecue Wedstrijd Nederland (SBWN) gaan samenwerken. De twee partijen organiseren in 2023 samen de kampioenschappen Culinair BBQ 2023.

Er komt één BBQ-competitie die uit minimaal acht wedstrijden gaat bestaan. Deze wedstrijden vinden onder andere plaats in Est, Zwolle, Son en Breugel, Park de Hooge Veluwe, Harderberg en Sloten. De vier beste wedstrijden van een team bepalen het aantal punten. Het team met de meeste punten mag zich Nederlands Kampioen Culinair BBQ noemen.

De organisatie meldt dat verschillende top BBQ-teams, zoals Los Pollos Hermanos, Bad to the Bone, BBQ Team Serious Hot Fools en Dutch BBQ Team, deelnemen aan de wedstrijden. De brandstoffen die tijdens de wedstrijden gebruikt mogen worden zijn briketten, hout of houtskool. Gas-, elektra- en pellet-BBQ zijn voor bereiding niet toegestaan. Meer informatie over deze wedstrijden is te vinden op de websites van beide organisaties

WBQA staat voor World Barbecue Association; een internationale barbecue organisatie die wereldwijd actief is en waarbij culinair barbecuegenot, informatieverstrekking en vriendschap centraal staan.
SBWN staat voor Stichting Barbecue Wedstrijd Nederland is een organisatie die door BBQ-vrienden is opgericht om een mooie BBQ-competitie te hebben.

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
Eerste editie kookwedstrijd ‘Junior Ambassador North Sea Chefs’

Eerste editie kookwedstrijd ‘Junior Ambassador North Sea Chefs’

Hotelschool Ter Groene Poorte organiseerde op maandag 6 maart 2023 de eerste editie van de kookwedstrijd ‘Junior Ambassador North Sea Chefs’. Celie Zeb en Tran Thi Thu uit het Specialisatiejaar CHEF wonnen en mogen zich één jaar ‘Junior Ambassadeur North Sea Chef’ noemen.

Brand New BBQ

Brand New BBQ

Met de start van het nieuwe BBQ-seizoen verschijnt Brand New BBQ. Het tiende boek in de Smokey Goodness reeks van Jord Althuizen. Hij laat in zijn boek zien hoe je met oude technieken nieuwe smaken kan creëren.

Van beurs tot BBQ

Van beurs tot BBQ

Het zijn drukke weken voor het Nederlands Visbureau. Seafood Expo Global is nog maar net achter de rug, het seizoen Hollandse Nieuwe gaat bijna van start, en een nieuw televisieprogramma besteedt aandacht aan vis op grill.