Pizza Scholletje

pizza-scholletje

Samenstelling:  Pizza-Scholletje-150x150

  • 1000 gram Scholfilet
  • 200 gram Pizzasaus (08136K)
  • 15 gram Knoflookpeper (04215K)
  • 100 gram Salami plakjes
  • 200 gram Champignons
  • 200 Rode ui
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • Verse bieslook
  • Ovenbakje

Bereiding:

  • Snijd de scholfilet in stukjes van 120 gram en kruid deze met de Knoflookpeper.
  • Snijd de champignons en uien in stukjes en fruit deze met een beetje olie in de pan.
  • Leg een gekruid stukje schol in een ovenbakje en giet hier een klein beetje Pizzasaus overheen.
  • Leg de gefruite champignons en uien op de saus en bedek dit met 2 plakjes salami.
  • Garneer tot slot met Parmezaanse kaas en fijn gesneden bieslook.

Consument:

  • Gaar het geheel in een voorverwarmde oven op 170°C in circa 12 minuten.

Dit recept is afkomstig van Epos.

Lees ook
Epos introduceert Kibbeling compleet

Epos introduceert Kibbeling compleet

Als medewerker bij Volendammer Visspecialist Tom Tuijp was het bereiden van de kruidenmix voor op de kibbeling, dagelijkse kost voor Pascalle Veerman. Toen ze bij kruidenspecialist Epos kwam te werken, greep ze haar kans. Samen met visspecialisten ontwikkelde ze de perfecte kruidenmix: Epos Kibbeling Compleet.

Visbeurs 2019:  ‘Het is vis wat de pot schaft’

Visbeurs 2019: ‘Het is vis wat de pot schaft’

De Spakenburgse Visbeurs is het tweejaarlijkse feest voor de visbranche. “Het is vandaag vis wat de pot schaft’, aldus voorzitter Ruud van Diermen van de Spakenburgse Vishandels Vereniging, die de beurs in de oneven jaren organiseert. “We hangen de vlag niet halfstok, ondanks alle uitdagingen. We gaan vol vertrouwen de toekomst in.”

ICES: Veel jonge tong en schol

ICES: Veel jonge tong en schol

Vissers mogen de volgend jaar meer vissen op schol en tong. ICES constateerde deze zomer dat er veel aanwas is van jonge schol en tong en stelde daarom de wetenschappelijke vangstadvies voor deze soorten naar boven bij.