Houtgestookt grillen voor meer smaak & beleving

BBQ DEgens Spakenburg_Foto Bianca 1

BBQ-specialisten Frans Bon (livks) en Chris Schuiling van Solina/Degens : “Met een dry-glaze krijgt vis een glanzend buitenlaagje.” (foto: Bianca Roemaat) Dat je zalm en forel kunt grillen op de barbecue, is voor veel visspecialisten wel bekend. Maar dat paling goed gedijt op een houtgestookte grill, is het ontdekken waard. Door in of ...
Lees ook
Nieuwe mbo 3-opleiding Traiteur voor medewerkers foodbranche

Nieuwe mbo 3-opleiding Traiteur voor medewerkers foodbranche

SVO vakopleiding food introduceert komend schooljaar de nieuwe mbo 3-opleiding Traiteur. Deze opleiding leidt medewerkers van foodzaken op tot traiteur. SVO ontwikkelt deze opleiding in samenwerking met het bedrijfsleven en gebruikt vernieuwende digitale leermiddelen in de lessen.

Verse kabeljauw favoriet voor kibbeling en lekkerbek

Verse kabeljauw favoriet voor kibbeling en lekkerbek

Welke vis is het meest geschikt voor kibbeling en lekkerbek? De meningen zijn meestal verdeeld. Navraag leert dat visspecialisten die de beste kwaliteit willen leveren, nauwelijks twijfelen. Verse kabeljauw is favoriet. Alleen als die echt te duur is, wordt er uitgeweken naar andere witvissoorten. Bot blijkt een goed alternatief voor kibbeling te zijn.

Vijftiende editie Visbeurs verplaatst naar 2022

Vijftiende editie Visbeurs verplaatst naar 2022

Vanwege de voortdurende onzekerheid rondom het coronavirus en de bijbehorende maatregelen verschuift de Spakenburgse Visbeurs naar 2022. Dat maakt organisator, de Spakenburgse Vishandelsvereniging (SVV), bekend met een persbericht.