Kweekvis

Uit dit dossier
Visscher Seafood neemt belang in biologische zalmkwekerij

Visscher Seafood neemt belang in biologische zalmkwekerij

Urker visbedrijf Visscher Seafood heeft een controlerend belang verworven in de Schotse biologische zalmkweker Organic Sea Harvest. Visscher Seafood was al jaren aan het project verbonden en is nu mede-eigenaar.

Viskweker Kingfish naar de beurs in Oslo

Viskweker Kingfish naar de beurs in Oslo

De aandelen van The Kingfish Company staan sinds 25 november genoteerd aan de Noorse Merkur Market in Oslo. Voorafgaand aan de beursgang haalde de viskweker vanwege een zogenaamde private placement al kapitaal op ter waarde van ongeveer EUR 50 mio.

Subsidie voor duurzame forellenkweek

Subsidie voor duurzame forellenkweek

Visresten van gevangen zeevis verwerken tot visvoer. Dat is het doel van het 'Circulair samenwerkingsproject voor duurzame viskweek in Oost Nederland'. Het consortium heeft hiervoor subsidie gekregen van de EU en de provincies Overijssel en Gelderland.

Zes vraagstukken over kweekvis belicht

Zes vraagstukken over kweekvis belicht

Door de uitdijende wereldbevolking en de toenemende aandacht voor gezondheid, groeit de visconsumptie. Omdat het aanbod van wilde vis niet gelijk groeit met de behoefte, neemt de vraag naar kweekvis al jaren toe. Hoog tijd dus om eens dieper in de kweekvisvijver te duiken. Zes veelgestelde vragen.

Transport van levende zalm over water

Transport van levende zalm over water

In de tientallen inhammen en baaien van de Schotse Shetlandeilanden bevinden zich vele kweekkooien, gevuld met zalmen. Wanneer de zalmen consumptiegeschikt zijn, gaan ze naar de wal. Transport over water van levende zalm is daarom onmisbaar.

Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€75,- ex BTW

Profiteer nu!
Vismagazine Nieuwsbrief

Ontvang elke week de gratis digitale nieuwsbrief van Vismagazine en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vissector.

Inschrijven
Vismagazine 1 | januari 2023
Vismagazine 1 | januari 2023

Het thema van dit nummer van Vismagazine is witvis. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!

Bekijk de inhoud
Slimmer werken in Food
Slimmer werken in Food

De special Slimmer werken in Food is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder

Video Vis

Evenementen

Empack en Packaging Innovations 2023

5 april 2023 - 6 april 2023

Lees meer

Seafood Expo Global/Seafood Processing Global 2023

25 april 2023 - 27 april 2023

Lees meer

Coldwater Seafood 2023

10 oktober 2023 - 12 oktober 2023

Lees meer