Kweekvis

Uit dit dossier
Viskwekerij Streekvis zet in op beekriddervis

Viskwekerij Streekvis zet in op beekriddervis

Na jaren in de viskweek waagde bioloog Jelle Busscher in 2019 de stap en begon een eigen viskwekerij. Omringd door fruitbomen kweekt hij nu in het hart van de Betuwe de beekridder. Een lokaal en duurzaam alternatief voor zalm.

Brabant Fish kweekt ‘oer-Hollandse’ vis

Brabant Fish kweekt ‘oer-Hollandse’ vis

Vanuit de veeteelt stapte de familie Foolen als een van de eersten over naar het kweken van Claresse: een kruising tussen Afrikaanse meervalsoorten. Hun bedrijf Brabant Fish in Son is uitgegroeid tot een grote, duurzame viskwekerij. Mede-eigenaar Frank Foolen ziet kansen voor de nog vrij onbekende Claresse bij visspecialisten. “Wij leveren verse vis,...

Groei kweekvissector vraagt om duurzaamheid en toezicht

Groei kweekvissector vraagt om duurzaamheid en toezicht

Op 24 maart publiceerde een groep wetenschappers een onderzoek naar kweekvisindustrie in Nature. De afgelopen twintig jaar groeide deze sector. Volgens de wetenschappers liggen er veel uitdagingen zoals certificering, duurzaamheid en toezicht.

Noors bedrijf stopt zalmproductie in Schotland vanwege kwallen en corona

Noors bedrijf stopt zalmproductie in Schotland vanwege kwallen en corona

Aan de Schotse westkust, de schoonste wateren van het Verenigd Koninkrijk, belemmeren kwallen en zeeluis de kweek van zalm. In combinatie met afzetperikelen als gevolg van de coronacrisis heeft de Noorse zalmkweker Grieg besloten te stoppen.

ASC- en MSC-certificering voor Veramaris

ASC- en MSC-certificering voor Veramaris

Veramaris produceert Omega-3-olie voor visvoer uit microalgen. Het Nederlandse biotechnologiebedrijf haalt als eerste producent ter wereld de gezamenlijke Aquaculture Stewardship Council (ASC) en Marine Stewardship Council (MSC) certificering voor duurzame zeewierproductie voor visvoer.

Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€75,- ex BTW

Profiteer nu!
Vismagazine Nieuwsbrief

Ontvang elke week de gratis digitale nieuwsbrief van Vismagazine en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vissector.

Inschrijven
Vismagazine 1 | januari 2023
Vismagazine 1 | januari 2023

Het thema van dit nummer van Vismagazine is witvis. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!

Bekijk de inhoud
Slimmer werken in Food
Slimmer werken in Food

De special Slimmer werken in Food is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder

Video Vis

Evenementen

Empack en Packaging Innovations 2023

5 april 2023 - 6 april 2023

Lees meer

Seafood Expo Global/Seafood Processing Global 2023

25 april 2023 - 27 april 2023

Lees meer

Coldwater Seafood 2023

10 oktober 2023 - 12 oktober 2023

Lees meer