Kweekvis
Uit dit dossier
Kweekzalmsector innoveert en verduurzaamt
Zalm is een van de meest gegeten vissoorten in Nederland. De vraag naar zalm steeg de afgelopen jaren exceptioneel. De afgelopen vijf jaar vond een nieuwe ontwikkeling plaats om aan de groeiende vraag te voldoen: de kweek van zalm op land.
Seafarm krijgt ASC-certificering voor platvis
Seafarm voldoet aan de standaarden van het Aquaculture Stewardship Council (ASC). Met de ASC-certificering toont de Nederlandse tarbotkweker dat de vis verantwoord gekweekt is met minimale negatieve gevolgen voor mens en milieu. Het is volgens ASC de eerste viskwekerij ter wereld die de certificering ontvangt voor platvis.
Omzetverdubbeling voor viskweker Kingfish
In 2021 wist Kingfish de omzet te verdubbelen, van 5 miljoen euro in 2020 naar 10.4 miljoen euro in 2021. De Nederlandse viskweker profiteerde van de grote vraag naar de Dutch Yellowtail in Europa en de Verenigde Staten en de uitbreiding van de productiecapaciteit.
Verplichte consumenteninformatie (kweek)vis
Sinds 2014 is er nieuwe wetgeving die visverkopers verplicht om consumenten uitgebreid te informeren over de vis die zij kopen. Bij voorverpakte vis in de supermarkt worden de regels over het algemeen goed nageleefd. Maar bij viswinkels en viskramen blijkt dat erg tegen te vallen. Welke consumenteninformatie van gekweekte en wild gevangen is verplicht?
VIZ Markt kijkt als een slager naar vis
VIZ Markt in Haarlem is geen doorsnee viswinkel. Duurzaamheid staat bij eigenaren Maarten en Sanne Post hoog in het vaandel. Ze verkopen vooral vis uit Europese wateren en gebruiken zoveel mogelijk de hele vis. Daarnaast zijn ze - naar eigen zeggen - de eerste viswinkel in Nederland die dry aging toepast. Ook benaderen ze vis op een andere manier, zoals...
Superaanbieding
Vismagazine Nieuwsbrief
Ontvang elke week de gratis digitale nieuwsbrief van Vismagazine en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vissector.
InschrijvenVismagazine 1 | januari 2023

Het thema van dit nummer van Vismagazine is witvis. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!
Bekijk de inhoudSlimmer werken in Food

De special Slimmer werken in Food is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.
Lees verderVideo Vis