Craft Capital investeert in mossel- en oesterbedrijf Vette & Verhaart

Mosselen_foto Petra Hermans

Craft Capital gaat investeren in Vette & Verhaart uit het Zeeuwse Yerseke. Naast de kweek en verkoop van mosselen en oesters is Vette & Verhaart actief in de handel in kreeften, schelpjes en andere zeeproducten. Met de investering wil het bedrijf verder groeien en de positie in de markt versterken.

Vette & Verhaart is een familiebedrijf dat werd opgericht in 1880. Inmiddels staat de vierde generatie van de familie Vette aan het roer. Het bedrijf met zo'n 45 werknemers is onderdeel van Continental Shellfish Organisation (CSO) en verkoopt de producten aan toonaangevende partijen in binnen- en buitenland, veelal onder de merknaam Qualimer. Het bedrijf leverde zelfs ooit platte Zeeuwse oesters aan de Russische tsaar.

Gezonde Zeeuwse mossel

Investeerder Craft Capital gelooft in de groeipotentie van Vette & Verhaart vanwege de stijgende vraag naar en toenemende populariteit van superfood. Zoals de gezonde Zeeuwse mossel, een bron van eiwitten en mineralen, met een zeer lage CO2-footprint en de heerlijke smaak. De uitdaging voor het Zeeuwse bedrijf is om ook jong volwassenen aan dit kwaliteitsproduct te krijgen. Craft Capital gaat hierbij helpen op het gebied van marketing en productpositionering.

Jan Willem Vette, algemeen directeur van CSO, is zeer enthousiast over de nieuwe samenwerking. “Craft Capital versterkt ons familiebedrijf en vult ons op vele vlakken uitstekend aan.” Directielid Nienke Vette voegt daaraan toe: “De waarden van Craft Capital sluiten naadloos aan bij die van ons. Daarom kijken wij er naar uit om gezamenlijk ons mooie bedrijf verder uit te bouwen.”

Craft Capital

Craft Capital is de investeringsmaatschappij van de familie Roerink en is begin dit jaar opgericht door Gerjhan Roerink en Pieter Leyssius. Het fonds investeert in Nederlandse familiebedrijven om deze samen met de ondernemer verder te laten groeien. De familie Roerink is eigenaar van onder andere Zuivelhoeve en oud-eigenaar van Heks’nkaas. De overeenkomst met Vette & Verhaart betekent de eerste investering van het nieuwe fonds.

Lees ook
Eerste mosselvanginstallaties seizoen 2021 geplaatst in Waddenzee

Eerste mosselvanginstallaties seizoen 2021 geplaatst in Waddenzee

Mosselkweker Dennis Verschuure en een aantal Zeeuwse collega's plaatsten half april de eerste mosselzaadinvanginstallaties (MZI’s) van het seizoen 2021 in de Waddenzee. Sinds de inzet van deze systemen 10 jaar geleden is de grondstofzekerheid voor de mosselsector toegenomen. Het nu te vangen zaad is de basis voor de mosseloogst van 2023.

Van Es Verpakking B.V. levert maatwerk

Van Es Verpakking B.V. levert maatwerk

Verpakkingen van populierenhout verkoopt Van Es Verpakking B.V. al anderhalve eeuw. Tegenwoordig produceert en bedrukt het bedrijf steeds meer verpakkingsproducten en accessoires zelf. “Zo kunnen we kleine oplages snel en goed leveren.”

Oesterkweker vraagt kabinet om meer mogelijkheden

Oesterkweker vraagt kabinet om meer mogelijkheden

De coronacrisis zorgt voor problemen bij oesterkwekers. Daarom doet oesterkweker Jesse Nelis uit Yerseke een oproep aan het kabinet op Omroep Zeeland. Hij wil dat oesterboeren meer mogelijkheden krijgen.