Aan de slag met Noordzeevis bij voetbalclub SVV Scheveningen

SVV_Noordzeevis uit Scheveningen

Op maandag 4 november kwamen zo'n honderd kinderen naar het sportcomplex van voetbalclub SVV Scheveningen. Niet om te voetballen, maar om spelenderwijs te leren over Noordzeevis uit Scheveningen.

Het programma bestond uit vijf onderdelen waarbij steeds twee teams het tegen elkaar opnamen. Zo was er een viskistenrace met kisten van de Scheveningse visafslag, vissenvoetbal, een vissenschieten in een goal, een visquiz en een vistafel waarbij naast uitleg over de vissen uit de Noordzee ook vis te proeven was. Aan het einde van de dag werden de scorekaarten per team opgeteld en de winnaar hiervan kreeg een gratis bakje kibbeling bij de lokale Vishandel “De Lange”

Dit jaar ligt de focus van de Stichting Noordzeevis uit Scheveningen op de jeugd om hen te enthousiasmeren om vaker voor Noordzeevis te kiezen. Hiervoor organiseren zij kinderactiviteiten zoals bij SVV Scheveningen, het geven van workshops voor de jeugd, lesgeven op basis- en middelbare scholen maar ook door het ontwikkelen van educatiematerialen en een kookboek speciaal voor jongeren.

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen heeft als doel meer lokaal gevangen vis op de menukaart te krijgen. Scheveningen is altijd al een plek geweest waar de visserij leeft. Tegelijkertijd bevinden zich op veel lokale menukaarten op dit moment veel buitenlandse vissen zoals zalm en tonijn. "Dit is zonde, want juist Noordzeevis is van hoge kwaliteit, vol van smaak en komt om de hoek aan wal", aldus de stichting.

Dossiers
Lees ook
Oorkonde Noordzeevis uit Scheveningen voor Simonis aan de Haven

Oorkonde Noordzeevis uit Scheveningen voor Simonis aan de Haven

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen heeft er weer een nieuwe ambassadeur bij. Donderdag 17 februari nam Giovanni Simonis de bijbehorende oorkonde in ontvangst. Het restaurant kreeg de oorkonde vanwege het met passie aanbieden en geliefd maken van producten uit eigen zee.

Dit staat er in 2022 op stapel

Dit staat er in 2022 op stapel

Het jaar 2022 is gestart met de verspreiding van een ‘Vis van de Maand’-bureaukalender. In deze kalender is eveneens een kort verslag opgenomen van de activiteiten. In tegenstelling tot de uitreiking na een nieuwjaarsbijeenkomst is deze kalender met nieuwjaarswens per post verstuurd.

Noordzeevis uit Scheveningen op agenda gemeenteraadsverkiezingen Den Haag

Noordzeevis uit Scheveningen op agenda gemeenteraadsverkiezingen Den Haag

De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan. De inwoners van Den Haag gaan 16 maart naar de stembus. Stichting Noordzeevis uit Scheveningen wil graag dat Noordzeevis uit Scheveningen op de politieke agenda komt te staan.