Aan de slag met Noordzeevis bij voetbalclub SVV Scheveningen

SVV_Noordzeevis uit Scheveningen

Op maandag 4 november kwamen zo'n honderd kinderen naar het sportcomplex van voetbalclub SVV Scheveningen. Niet om te voetballen, maar om spelenderwijs te leren over Noordzeevis uit Scheveningen.

Het programma bestond uit vijf onderdelen waarbij steeds twee teams het tegen elkaar opnamen. Zo was er een viskistenrace met kisten van de Scheveningse visafslag, vissenvoetbal, een vissenschieten in een goal, een visquiz en een vistafel waarbij naast uitleg over de vissen uit de Noordzee ook vis te proeven was. Aan het einde van de dag werden de scorekaarten per team opgeteld en de winnaar hiervan kreeg een gratis bakje kibbeling bij de lokale Vishandel “De Lange”

Dit jaar ligt de focus van de Stichting Noordzeevis uit Scheveningen op de jeugd om hen te enthousiasmeren om vaker voor Noordzeevis te kiezen. Hiervoor organiseren zij kinderactiviteiten zoals bij SVV Scheveningen, het geven van workshops voor de jeugd, lesgeven op basis- en middelbare scholen maar ook door het ontwikkelen van educatiematerialen en een kookboek speciaal voor jongeren.

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen heeft als doel meer lokaal gevangen vis op de menukaart te krijgen. Scheveningen is altijd al een plek geweest waar de visserij leeft. Tegelijkertijd bevinden zich op veel lokale menukaarten op dit moment veel buitenlandse vissen zoals zalm en tonijn. "Dit is zonde, want juist Noordzeevis is van hoge kwaliteit, vol van smaak en komt om de hoek aan wal", aldus de stichting.

Dossiers
Lees ook
Wethouder Revis neemt kookboek Noordzeevis uit Scheveningen in ontvangst

Wethouder Revis neemt kookboek Noordzeevis uit Scheveningen in ontvangst

Wethouder Boudewijn Revis nam op 6 juli een exemplaar van het nieuwe kookboek van Noordzeevis uit Scheveningen in ontvangst. Dit gebeurde tijdens de Green Key bijeenkomst bij Beachclub Birds. Het eerste exemplaar van het nieuwe kookboek lag al op de wethouder te wachten sinds maart, maar kon door de coronacrisis niet eerder uitgereikt worden.

Vis - Gaël Orieux

Vis - Gaël Orieux

In het persbericht werd gesproken over ‘Hét culinaire naslagwerk voor vis en zeevruchten’ en daar zou de uitgever best eens gelijk in kunnen hebben. Vis is een prachtig en heel uitgebreid boek over vis en zeevruchten. Het boek verscheen in 2016 in het Frans en nu is er dan de Nederlandse versie.

‘Bij SVO kom ik visgekken tegen’

‘Bij SVO kom ik visgekken tegen’

Als driejarige wilde Frans Bekema (37) al visboer worden. Die droom maakte hij waar. Momenteel runt hij de visafdeling van Jumbo Kooistra in Bolsward. In februari rondde hij cum laude de mbo-opleiding Visspecialist van SVO vakopleiding food af.