Noordzeevis uit Scheveningen op agenda gemeenteraadsverkiezingen Den Haag

Noordzeevis Scheveningen Verkiezingen

Foto: Stichting Noordzeevis uit Scheveningen

De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan. De inwoners van Den Haag gaan 16 maart naar de stembus. Stichting Noordzeevis uit Scheveningen wil graag dat Noordzeevis uit Scheveningen op de politieke agenda komt te staan.

De Stichting Noordzeevis uit Scheveningen wil graag Noordzeevis uit Scheveningen bij iedereen geliefd te maken, van visser tot consument. Daarnaast ziet de stichting graag dat de Scheveningse vissector opgenomen wordt in de programma’s van de politieke partijen. Vanuit haar visie heeft ze een aantal wensen die ze graag bij alle politieke partijen onder de aandacht brengen:

Stad van de zee
Den Haag is dé stad aan zee en profileert zich ook zo. Naast focus op zee en strand dient er ook aandacht te zijn voor de producten die de Noordzee voortbrengt, zoals Noordzeevis uit Scheveningen en de sector die deze voortbrengt.

Lokale vis
Noordzeevis uit Scheveningen is een lokaal voedselproduct, dat nog veel meer op de menukaart mag verschijnen. De gemeente stimuleert viswinkels en horecagelegenheden om lokale producten zoals Noordzeevis uit Scheveningen aan te bieden en te promoten.

Geen nieuws van Vismagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Inschrijven nieuwsbrief

Subsidie
De gemeente Den Haag draagt de Stichting Noordzeevis uit Scheveningen een warm hart toe, hetgeen blijkt uit de jaarlijkse subsidie, de betrokkenheid bij de activiteiten van de Stichting en het aanbieden van Noordzeevis uit Scheveningen bij haar eigen activiteiten.

Beleving visserij
De gemeente Den Haag zet zich in om de beleving van de visserij mee te geven aan bezoekers en bewoners. Bijvoorbeeld op festivals en evenementen.

Marketing
De Scheveningse vissector en Noordzeevis uit Scheveningen wordt actief meegenomen in de marketingcampagnes van Den Haag. Een lokaal voedselproduct heeft een grote economische waarde voor de stad.

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen

Op de visafslag in Scheveningen komt dagelijks veel verse vis binnen. In de Noordzee leven ongeveer 220 verschillende vissoorten. Op ongeveer 30 soorten wordt commercieel gevist. De meest geconsumeerde vissen in Nederland komen niet uit de Noordzee. Dat is jammer volgens Stichting Noordzeevis uit Scheveningen die zich inzet voor de promotie Noordzeevis. "Onze zee is een van de meest gereguleerde en schone zeeën ter wereld. Van de Noordzeevis die in Nederland aan wal wordt gebracht, wordt 90% geëxporteerd. We importeren veel andere vissoorten, zoals zalm, tonijn, tilapia en pangasius. En dat is jammer aangezien wij zelf een kustland zijn met de Noordzee als achtertuin."

Dossiers
Lees ook
ICES adviezen voor 2023

ICES adviezen voor 2023

De Internationale Raad voor Onderzoek der Zee (ICES) heeft de adviezen voor 2023 bekend gemaakt. Veel visbestanden in de Noordzee staan er goed voor. Wel adviseert ICES sterke quota-verlagingen voor tong, haring, tarbot en griet.

Nieuw magazine over Noordzeevis uit Scheveningen

Nieuw magazine over Noordzeevis uit Scheveningen

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen presenteerde donderdag 30 juni het nieuwe magazine ‘Noordzeevis uit Scheveningen: Op reis met vis uit eigen zee’. Met dit nieuwe magazine wil de stichting consumenten inspireren met internationale recepten vol Noordzeevis uit Scheveningen.

Koele Noordzeevis

Koele Noordzeevis

Ook deze maand blijft een groot gedeelte van de Noordzeevloot op zondagavond in de havens liggen en vaart niet uit. Want het kan niet uit met de stijgende brandstofprijzen. Dat bovenop andere tegenvallers in de visserij.