Foto: Good Fish Foundation (GFF)

Vanwege de coronacrisis moeten veel ondernemers op zoek naar nieuwe manieren om aan omzet te komen. Dat geldt ook voor visondernemer Nico Waasdorp. Hij introduceert daarom de ‘Good Fish box’ en de ‘Bijvangstbox’. Deze boxen bevatten een selectie verse duurzame vis die door heel Nederland worden bezorgd.

Nico Waasdorp is eigenaar van viswinkel Fish&Seafood Waasdorp en visleverancier Ecoseafood. Zijn ondernemingen hebben veel last van de coronacrisis. Zijn leveringen aan de horeca gaan niet door en klanten konden lange tijd niet meer terecht op zijn terras in de haven van IJmuiden. Om toch door te kunnen gaan met de verkoop, startte Waasdorp met de verkoop van verantwoorde visboxen via de webshop.

Duurzaam

Milieuorganisatie Good Fish Foundation (GFF) is erg blij met de visboxen. “Het is mooi om te zien dat ondernemers niet alleen creatief worden op economisch vlak maar dat ze ook nog ruimte zien voor duurzaamheid. Daarnaast zijn er echt nog weinig volledig duurzame vispakketten op de markt. We hopen dat meer leveranciers en vishandelaren dit voorbeeld volgen”, aldus Maud Veraar, directeur GFF.

VISwijzer

De verantwoorde visboxen bestaan uit een selectie vissen die aangeraden worden door de VISwijzer. De Good Fish Box bevat enkel gecertificeerde ASC- en MSC-vissoorten en de Bijvangstbox bevat Noordzee-vissoorten die als bijvangst zijn gevangen. Veel van deze bijvangstsoorten zijn, onterecht, minder populair bij Nederlandse consumenten. Hier kan iedereen nu kennis mee maken en zelf leren bereiden! De vissoorten in de Bijvangstbox zijn door de Bijvangstwijzer van Good Fish Foundation als ‘Goede Koop!’ beoordeeld.

Met een certificering voor wild gevangen vis met MSC en voor gekweekte vis ASC en BIO”, erkent Waasdorp het belang van kiezen voor verantwoorde visproducten. Naast deze certificeringen, heeft Waasdorp ook een partnerschap met Good Fish Foundation, waarin wordt gewerkt aan onafhankelijke duurzaamheidsinformatie binnen het niet-gecertificeerde visassortiment van Ecoseafood.

 

Altijd op de hoogte blijven?