Visbeurs 2019: ‘Het is vis wat de pot schaft’

Visbeurs 2019_foto Henk Riswick

De Spakenburgse Visbeurs is het tweejaarlijkse feest voor de visbranche. “Het is vandaag vis wat de pot schaft’, aldus voorzitter Ruud van Diermen van de Spakenburgse Vishandels Vereniging, die de beurs in de oneven jaren organiseert. “We hangen de vlag niet halfstok, ondanks alle uitdagingen. We gaan vol vertrouwen de toekomst in...
Lees ook
Virtuele Voorjaarsvisbeurs Vismagazine

Virtuele Voorjaarsvisbeurs Vismagazine

Door de coronacrisis kan iedereen in de visbranche elkaar even niet live ontmoeten op de beursvloer maar gelukkig kan dat wel virtueel. Daarom neemt Vismagazine het voortouw en organiseren we hier online en in Vismagazine 4 de Virtuele Voorjaarsvisbeurs.

MSC stelt beoordeling en certificering 6 maanden uit vanwege Covid-19

MSC stelt beoordeling en certificering 6 maanden uit vanwege Covid-19

Vanwege Covid-19 biedt MSC verschillende visserijen een automatische verlenging van zes maanden aan op de gebruikelijke termijn voor MSC-evaluaties en -certificeringen. “Deze aanpassing laat zien voor welke grote uitdagingen de wereldwijde vis-, schaal- en schelpdierindustrie staat, sinds de corona pandemie is uitgebroken”, staat op de website te lezen.

MSC-certificatie voor Europeese visserij op horsmakreel in Zuidelijke Grote Oceaan

MSC-certificatie voor Europeese visserij op horsmakreel in Zuidelijke Grote Oceaan

De Europese visserij op de horsmakreel in het zuidelijke deel van de Grote Oceaan heeft een nieuwe stap gezet op het gebied van verduurzaming. Na een onderzoeksperiode van 15 maanden krijgt deze European South-Pacific Jack Mackerel de MSC-certificatie.