Noordzeevisfestival VISSCH zet in op jeugd

VISSCH 2019_1_Foto Noordzeevis uit Scheveningen

Foto: Speciale aandacht voor kinderen tijdens VISSCH (foto: Noordzeevis uit Scheveningen). Het jaarlijks terugkerend Noordzeevis festival VISSCH vond begin oktober voor de zesde keer traditiegetrouw plaats in het hart van de Scheveningse visserij, de visafslag. De schouwruimte van de afslag was omgetoverd tot festivalterrein met hippe foodtru...
Lees ook
Meer Noordzeevis op het (restaurant)bord

Meer Noordzeevis op het (restaurant)bord

De roep om meer Noordzeevis te eten, klinkt al geruime tijd. Verschillende partijen promoten deze onbekende en onbeminde vis. Stichting Noordzeevis uit IJmuiden en Scheveningen proberen (jonge) consumenten, horeca en viswinkels te bereiken. NorthSeaChefs stimuleert chefs om onbekende Noordzeevissen als heek, wijting en pieterman op de menukaart te zetten.

Zes nieuwe ambassadeurs voor Stichting Noordzeevis uit IJmuiden

Zes nieuwe ambassadeurs voor Stichting Noordzeevis uit IJmuiden

Stichting Noordzeevis uit IJmuiden heeft zes nieuwe ambassadeurs. In de eerste twee maanden van 2020 sloten twee filialen van de Sligro Food Group, restaurant Hokkai, evenementenbureau PBN, Ondernemersvereniging IJmond en het IJmuider zee- en havenmuseum zich aan bij de stichting.

Beet by Peet ambassadeur van Noordzeevis

Beet by Peet ambassadeur van Noordzeevis

Viskiosk Beet by Peet aan het Azaleaplein in Den Haag heeft de oorkonde van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen gekregen vanwege het met passie aanbieden en actief bijdragen aan het geliefd maken van vis uit eigen zee. Peter van der Meulen, eigenaar, nam de oorkonde in ontvangst van Matthijs den Heijer, voorzitter Stichting Noordzeevis uit Scheveningen.