Visbranche in de media – week 11

18 maart 2022 Redactie Vismagazine Paul Einerhand via Unsplash
Foto: Paul Einerhand/Unsplash

Vis met brandstoftoeslag, preventieve drugs- en alcoholcontroles bij vissers in België en de concurrerende platvis uit Alaska. Wat lazen we deze week over de Visbranche in andere media?

Vis met brandstoftoeslag
De eerste vis met brandstoftoeslag is geveild. Dat meldt NH Nieuws. De Klasina J uit Oudeschild leverde 17 maart de verse lading af in Den Helder. Deze vis kreeg als eerste de extra toeslag bovenop de veilingprijs.

Platvis uit Alaska
“Vissersvloot Urk kan niet opboksen tegen platvishandel met Alaska”, kopt Pointer. Omdat de Nederlandse vloot worstelt met verduurzamen, wordt veel platvis nu geëxporteerd uit Alaska. Dat komt naar voren uit een onderzoek van Pointer en Follow The Money zochten over hoe de vishandel zich bezighoudt met duurzaamheid.

Vaartocht oud-vissers
Goed nieuws uit Scheveningen. Na twee jaar corona organiseert de Stichting Scheveningse Oud-Vissers & Visserij (SOVV) volgens De Scheveninger weer een vaartocht voor Scheveningse oud-vissers vanaf 65 jaar.

Alcohol- en drugscontroles
In de Belgische media aandacht voor de preventieve alcohol- en drugscontroles bij het inschepen van de vissers. Veel reders zijn ontevreden "Verdovende middelen zijn een probleem van de hele maatschappij en niet enkel van de vissers", meldt Focus WTV.

Havenfestival
In IJmuiden gaat na twee jaar deze zomer het havenfestival weer door. “Het Havenfestival IJmuiden op 25 en 26 juni heeft de wind (energie) als thema”, maakt de organisatie bekend in het Noordhollands Dagblad.

Duurzaam vissen te complex
Duurzaam vissen is te complex geworden meldt Schuttevaer. “De laatste jaren worden vissers geconfronteerd met steeds meer facetten die aan dit begrip worden gekoppeld, zoals uitstoot, bodemberoering en discards.”

Geen nieuws van Vismagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?